Avalik kiri: Lugupeetud linnapea hr Mart Viisitamm!

, MTÜ JK Pärnu Vaprus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

MTÜ Pärnu Jalgpalliklubi Vaprus soovib Pärnu linnavalitsuse selget, kiiret ja üheselt väljendatud seisukohta, kas Pärnu linnal on tarvis omada meeste jalgpalli esindusvõistkonda Eesti meistrivõistlustel.


Pärnu linnas tegeleb jalgpalliga kolme klubi peale kokku umbes 700-800 last/noorukit, kellest paljudel võib aga esindusmeeskonna puudumisel Eesti meistrivõistlustel kaduda teatud motivatsioon üldse jalgpalli mängida ja sellel spordialal tippu pürgida.



Kas need lapsed vahetaksid spordiala või eelistaksid hoopis tegevusi, mis võivad linnale kaasa tuua sotsiaalseid või muid probleeme ning võib-olla tööd juurde politseile, on prognoosimatu, kuid sellise negatiivse stsenaariumiga teatud riskigrupi suhtes peaks siiski arvestama.



Meie küsimused ja rahalise toetuse eraldamise palve kerkisid esile asjaolust, et praeguse seisu järgi on Pärnu linna toetus JK Vaprus meeste jalgpalli esindusvõistkonnale selleks aastaks täpselt null krooni, võrreldes eelmise aasta 255 000 krooniga.



Kui uskuda Pärnu Postimehes teid tsiteerinud ajakirjanikku, et Pärnu linna sporditoetus suureneb 2009. aastal veel 500 000 krooni võrra, taotleme sellest summast niisama suurt toetust meie meeste esindusvõistkonnale, kui see oli eelmisel aastal - 255 000 krooni.



Asjaolu, et JK Vaprus võistleb sellel hooajal võib-olla Eesti meistrivõistluste esiliigas, ei oma meie arvates tähtsust, kuna tegu on linna meeste esindusvõistkonnaga ning kulud esimeses liigas võisteldes on täpselt niisama suured kui meistriliigas, kuid tulud on märgatavalt väiksemad, tegelikult puuduvad sootuks.



Eelkõige on tulud väiksemad umbes veerand miljoni krooni võrra, mida igal aastal eraldab UEFA Eesti jalgpalli liidu kaudu (EJL) klubile noortespordi arendamiseks ja noortespordi kulude katteks, kuid ainult nendele klubidele, mille võistkond on Eesti meistriliigas esindatud.



MTÜ Pärnu Vaprus on eelkõige laste- ja noortesporti arendav klubi ning me ei saa, ei ole matemaatiliselt võimalik ega tohigi doteerida oma esindusvõistkonna kulusid laste treeningumaksete arvelt.



Me teame ja saame aru, et spordile linna eraldatava raha jagamine ei ole linnapea otsene ülesanne, kuid loodame, et suudate oma autoriteediga meie taotlust toetada.



JK Vaprus saab jätkata Eesti meistrivõistluste II liigaski, kuid sellisel juhul ei ole seal võistlev meeskond enam Pärnu linna, vaid Vändra alevi esindusvõistkond.



Me ei arva, et Pärnu linnale on või peaks olema näiteks jalgpall tähtsam kui võrkpall või korvpall olulisem kui võrkpall, kuid faktidele näkku vaadates on vaieldamatu tõsiasi, et meeste jalgpall on maailma populaarseim spordiala, meeldigu see kellelegi Pärnu spordiliidus või mitte!



JK Vaprusel on aega taotleda meistriliiga litsentsi EJLilt jaanuari lõpuni.



Pärast seda ei ole Pärnu linna meeste jalgpalli esindusvõistkonnal enam võimalik 2009. aasta hooajal meistriliigas või esimeses liigas võistelda.



Põhjus, miks me taotleme igatahes meistriliiga litsentsi, on selles, et kõik eelmisel aastal meistriliigas mänginud meeskonnad ei pruugi sellel hooajal kvalifitseeruda meistriliiga litsentsi saamiseks. Seega on siiani säilinud võimalus, et JK Vaprus siiski esineb 2009. aastal Eesti meistriliigas.



Litsentsi EJLilt saame aga taotleda ainult juhul, kui meie esindusmeeskonna 2009. aasta eelarve, mis on üle poole miljoni krooni ning millest praegu on kaetud vaid umbes 40 protsenti, saab Pärnu linnalt puuduoleva rahalise toe.



Kuna esimeses liigas võistlemise korral laste ja noorte kulude katmise allikad vähenevad, on JK Vaprus võib olla sunnitud tõstma treeningutasusid. Üldist majandusolukorda arvestades on see üsna keeruline ülesanne.



Sellest tulenevalt teine palve.



Saatsime üle kuu aja tagasi teie nimele ühise kirja Pärnu Jalgpalliklubiga (PJK) palvega võimaldada Pärnu lastele jalgpallitreeningud linnale kas otse või osaluse kaudu kuuluvates spordibaasides/võimlates tasuta. Kahjuks ei ole kumbki klubi sellele kirjale veel vastust saanud.



Tasuta võimlate/staadionide kasutamist suudavad pakkuda kõik Pärnu maakonna vallad, kus JK Vapruse laste- ja noortetreeningud toimuvad. Meile jääb arusaamatuks, miks ei suuda seda teha Pärnu linn.



Palume teie seisukohta Pärnu linna meeste jalgpalli esindusvõistkonna linnaeelarvest toetamise kohta võimalusel järgmiseks neljapäevaks, 22. jaanuariks.



Samuti palume vastata meie klubi ja PJK eelnimetatud ühisele taotlusele.



Lugupidamisega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles