Kuusakoski ostab vanu elektroonikaseadmeid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uut arvutit või telerit ostes võib vana tasuta poodi ära anda või viia jäätmejaama, aga nüüdsest võib need samuti loovutada AS Kuusakoskile, mis maksab toojale raha. 

Vanametalli käitleja Kuusakoski hakkas kokku ostma vanu elektroonika- ja elektriseadmeid, mis lammutatakse ja suunatakse taaskasutusse.  

Kuusakoski kogumispunktides makstakse nii eraisikutele kui ettevõtetele raha elektri- ja elektroonikaseadmete eest alates vanadest arvutitest, teleritest ja muusikakeskustest katkiste kodumasinate, konditsioneeride ja kütteseadmete, tööriistade ja valgustiteni.  

Elektri- ja elektroonikaseadmete lammutamisel saadakse neist metalle, plasti ja klaasi, mis kõik lähevad taaskasutusse.  

Kuusakoski juhatuse liikme Marko Kippa sõnade kohaselt sisaldab enamik elektri- ja elektroonikaseadmeid ohtlikeks jäätmeteks liigitatavaid aineid, mistõttu neid ei tohi kindlasti tavaprügi hulka visata.  

Kippa kinnitusel on paljusid IT-seadmeid võimalik kas samal kujul või osadena uuesti kasutusele võtta, mis on kõige keskkonnasäästlikum lahendus. “Enne uuskasutusvõimaluste otsimist hävitatakse aga kõik arvutites ja mäluseadmetes sisalduvad andmed,” selgitas ta. “Andmete hävitamise kohta väljastatakse kliendile sertifikaat, millega Kuusakoski garanteerib, et see konfidentsiaalne info enam mitte kunagi ega kuskil välja ei ilmu.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles