Pärnu tondilossidesse tehti kontrollreid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutud kasutavad tühjana seisnud maju elupaigana. Foto on illsutreeriv.
Kodutud kasutavad tühjana seisnud maju elupaigana. Foto on illsutreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Politsei, päästjad ja sotsiaaltöötajad kontrollisid eilsel reidil Pärnu linnas tühjade hoonete tuleohutust ja ligipääsetavust ning leidsid mitu maja, mida kodutud omavoliliselt elupaigana kasutavad.

Lääne prefektuuri, päästeameti Lääne päästekeskuse ja aktiviseerimiskeskuse Tulevik  esindajate eilse kontrollreidi eesmärk oli hinnata majade seisukorda ja kaardistada neis elavaid või viibivaid ebaseaduslikke elanikke.

Vaatluse alla võeti Rõugu suvilate rajoon ja Pärnu linna teised probleemsed kohad. Kokku kontrolliti linna erin piirkondades 18 hoonet.

Aktsiooni juhtinud Lääne prefektuuri migratsioonijärelevalveteenistuse ametnik Karin Muskat ütles, et  enamik majaomanikke on tühjade hoonete aknad, uksed ja muud avaused korralikult sulgenud, kuid esines ka selliseid hooneid, kus oli mõni uks või aken lahti kangutatud ja avatud.

Muskat lisas, et hoonetesse sissepääsuvõimalusi on kodutud kiired kasutama: ”Eilsel kontrollimisel me küll ühtegi kodutut ei leidnud, kuid oli näha, et hooneid, kõrvalhooneid ja kuure kasutatakse elupaigana omavoliliselt. Kui eelnevalt kasutati hoonet elupaigana, siis pärast selle põlengut on asutud elama kõrvalhoonesse või kuuri, mida kinnitasid elanike magamisasemed ja riideesemed.”

Lääne prefektuur, päästeameti Lääne päästekeskus ja teised koostööpartnerid tuletavad meelde, et hoonete omavoliline hõivamine, seal hooletult lahtise tulega ümberkäimine või tuleohtliku kütteseadme kasutamine võivad viia hoone põlenguni.

Selliste juhtumite vältimiseks on ametkonnad võtnud sihiks hoonete kontrollimise jätkamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles