Võidutule süütamine võib kasvada Tori-Pärnu maratoniks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutulega tõrvik süttib Tori kirikus.
Võidutulega tõrvik süttib Tori kirikus. Foto: Urmas Luik

Pärnu maavanema Andres Metsoja juures toimus eile ennelõunal esimene nõupidamine võidupüha paraadi üle, mille president Toomas Hendrik Ilvese ettepanekul korraldab Kaitseliit 23. juunil Pärnus.

Nõupidamisel osalesid Lääne kaitseringkonna, Kaitseliidu, prefektuuri ja Pärnu linna ning maavalitsuse esindajad, järgmine kokkusaamine toimub tuleval kuul.

Maavanema jutu järgi arutati tähtsündmuse laiemat kõlapinda alates 21. juunist, kui Pärnu suve tavakohase avamisega kaasneks isamaaliste laulude kontsert.

Mõttejõudu kogub uus algatus – võidupüha maraton, mille ligi 42kilomeetrine distants algaks Torist Eesti sõjameeste mälestuskiriku juurest ning tõrvikukandjad tooksid sealsest altaritulest 22. juunil süüdatud sümboolse võidutule Pärnusse.

Kavandatavast võidupüha maratonist rääkis maavanem kaitseminister Mart Laarile tolle Pärnumaa visiidi ajal. Mõtte tugev toetaja on Pärnu linnavolikogu esimees Vahur Mäe, kes sportlikumale rahvale on tuntud kui MTÜ Pärnumaa Spordiliidu projektijuht ja Jaansoni jooksu korraldaja. Maraton ei oleks ühe korra üritus, vaid maakonna igasuvine suurettevõtmine, mis algab sõjameeste mälestuskirikust ja lõpeb Eesti Vabariigi sünnilinnas Pärnus.

Võidupüha paraad toimub Pärnus kolmandat korda, eelmised olid 1995. ja 2001. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles