Jurist vastab noorte perede pärimistele

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Projektiga “Noored pered pildile” jõuab SA Pärnu Vabahariduskeskus kolmanda seminarini, laupäeval vastavad sihtrühma huvitavatele ja varem saadetud küsimustele Pärnu Nooruse majas juristid.

Sel ajal kui vanemad keskpäevast alates nõu peavad, tegelevad nende lastega vabatahtlikud, eakohast tegevust ilmestab Lumivalgekese ball.

“Tahame jõuda seisukohale, kas noored pered vajavad oma organisatsiooni või läheb neil nii hästi, et seda pole vaja moodustada; kas noorte perede töörühm võiks hakata tegutsema sihtasutuse egiidi all ja kas luua neile keskus, kus vahetada infot, korraldada vabatahtlike abil ühistegevust ja vahetada näiteks ühtedele väikeseks jäänud, aga teistele parajaid esemeid,” rääkis kõnealuse projekti juht Jana Trink.

Mullu augustis arvamuskohvikuga alanud ja aprillis kokkuvõtetega lõppeva projekti eesmärk on tõsta kodanikuaktiivsust ja kujundada koostöövorme avaliku sektoriga. Lihtsamalt öeldes: noorte perede probleemide jõuline teadvustamine avalikkusele, kaasates neid kui sihtrühma.

Valdkonda puudutavatel teemadel on esinenud ja osalenud ümarlaudades näiteks Pärnu linnavolikogu liige Tatjana Jaanson, mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu koolitaja Elina Kivinukk, Järvamaa arenduskeskuse konsultant Maiko Kesküla, Pärnu linnavalitsuse sotsiaalkonsultant Mirjam Lank.

Pärnakate noortele peredele mõeldud ettevõtmist on kajastatud Vikerraadios “Perepildi” saadetes ja kohalikes meediakanalites.

Pärnu Vabahariduskeskuse ettevõtmist toetab kodanikuühiskonna sihtkapital (KÜSK), projekti kogumaksumus on 13 780 eurot ja infot saab sihtasutuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles