Ettevõtted kasutasid KredExi käendust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaal käendas Krediidi ja Ekspordi Garanteerimise Sihtasutus (KredEx) lõppenud aastal 23 ettevõtte rahalisi kohustusi 1,1 miljoni euroga ja võimaldas neil kaasata pankadest veel kaks miljonit eurot.

KredExi kommunikatsioonispetsialist Tarmo Seliste märkis, et kokku käendas KredEx mullu 454 ettevõtte finantskohustusi 52 miljoni euroga ja võimaldas ettevõtetel saada pankadest lisaraha summas 112 miljonit eurot.

Toetatud ettevõtetes töötab 10 525 inimest ning rahastatud projektide tulemusena plaanitakse luua ligemale 650 töökohta. Võrreldes 2010. aastaga, suurenes toetatud ettevõtete arv 12 protenti ja esitatud taotluste arv 11 protsenti.

“Möödunud aasta jooksul on KredExi portfellis keskmine käendussumma ettevõtja kohta mõnevõrra vähenenud,” nentis KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt. “Võrreldes varasemate aastatega, on pangad suuremate ettevõtete puhul valmis riski võtma rohkem ilma Kred-Exita ning KredExi käendust kasutatakse peamiselt väiksemate ettevõtete puhul, mida majanduskriisi ajal finantseeriti oluliselt vähem.”

KredExi käendatud tegevusaladest oli suurim ehituse ja metallitööstuse osa, järgnesid puidutööstus, kaubandus ja tekstiilitööstus.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles