Sütevaka juurdeehitus sünnib arhitektuurikonkursi abil

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka humanitaargümnaasiumi juurdeehitust plaanitakse koolimaja tagahoovi.
Sütevaka humanitaargümnaasiumi juurdeehitust plaanitakse koolimaja tagahoovi. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kuulutas välja arhitektuurivõistluse, et leida parim lahendus Sütevaka humanitaargümnaasiumi juurdeehitusele.

Konkursi võistlusülesandeks on projekteerida olemasolevale koolimajale hoonega seotud juurdeehituse eskiis.

Juurdeehituse ruumiprogramm näeb ette viie klassiruumi, õpetaja kabineti, õpetajate toa, tualettruumide, puhkeala, garderoobikappide ja vana hoonega ühenduskoridori ehitamist.

Juurdeehituse ruutmeetri hinnaks arvestatakse 1100 eurot.

Võistlustööde hindamisel arvestatakse hoone arhitektuurset lahendust, sealhulgas funktsionaalsust, välisilmet, konstruktiivse lahenduse lihtsust, ekspluatatsiooni ökonoomsust, vastavust kooli vajadustele ning sobivust olemasolevasse keskkonda.

Konkursi võitja valib välja žürii, millesse kuuluvad Pärnu linnaarhitekt Karri Tiigisoon, arhitektid Tiit Sild ja Tiit Raev ja MTÜ Sütevaka Gümnaasiumi Toetajate Ühenduse liige Vahur Krinal. Žurii esimees on Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor Andres Laanemets.

Konkursil antakse välja neli preemiat. Esimese preemia võitjale on auhinnaks 1200 eurot, teisele preemiale 900 eurot ja kolmandale preemiale 600 eurot. Ergutuspreemiana antakse välja 300 eurot.   

Võistlustöid saab esitada 26. märtsini. Konkursi tulemused avalikustatakse 6. aprillil.

Üks auhinnatud võistlustöö võetakse Sütevaka humanitaargümnaasiumi juurdeehituse edasise projekteerimise korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles