Diana Liiv annab klaverimatinee

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Diana Liiv.
Pianist Diana Liiv. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval, 22. jaanuaril saab Pärnu uue kunsti muuseumis Pärnu Ooperi sarjas "Abonement 007" näha pianist Diana Liivi täispikka klaverimatineed, millel kõlab Toru Takemitsu, Arvo Pärdi, Ferenc Liszti, John Cage'i, Helena Tulve ja Péter Eötvösi klaverimuusika.

Diana Liiv on esinenud solisti ja kammermuusikuna Eestis, Leedus, Rootsis, USAs ja Soomes. Ta on esinenud ka orkestrisolistina.

Liiv on esinenud edukalt paljudel rahvusvahelistel konkurssidel ja festivalidel. Tema viimasteks saavutusteks on 2009 juulis Kuhmo kammermuusika festivali kursustel Schumanni klaverikvinteti esituse eest parimale ansamblile määratud Kees Wiebenga auhind, aastal 2010 kahekordne laureaaditiitel rahvusvahelisel pianistide konkursil "Music without limits" Leedus. Sel hooajal on Liiv kutsutud esinema Liszti 200. sünniaastale pühendatud festivalidele Itaaliasse Luccasse, Bresciasse ja Ascoli Picenosse.

Liiv on kirjutanud kaks muusikalist lasteraamatut: „Neli heldet haldjat“ ja „Võluvitsa vägi“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles