Häädemeeste vald vahetab revisjonikomisjoni

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste valla lipp.
Häädemeeste valla lipp. Foto: Riigikantselei

Häädemeeste vallavolikogu vahetab tänasel istungil välja revisjonikomisjoni, sest kolm liiget neljast on avaldanud soovi komisjonist lahkuda. Endistest liikmetest jätkab vaid Viktor Laarents.


Revisjonikomisjoni esimees Toomas Troska esitas volikogule tagasiastumisavalduse seoses sellega, et temale kuuluv äriühing on teinud Häädemeeste vallale erineva sisuga töid ja osutanud teenuseid kokku suuremas summas kui 200 000 krooni, mistõttu ta ei pea sellises mahus teenuste osutamisel võimalikuks olla samaaegselt revisjonikomisjoni esimees.



Häädemeeste valla majandusnõunik Ain Laagus ütles, et vallavalitsus on tellinud Troskale kuuluvalt HM Mets OÜ-lt kopatöid äravajunud teetruupide, tänavate korrashoiuks ning kiireloomuliste vee- ja kanalisatsioonirikete kõrvaldamiseks.



Ehitustöid, praegu seoses kultuurimajaga, on Häädemeeste vallavalitsusele teostanud ka revisjonikomisjoni liige Viktor Laarents, kuid tema jätkab komisjonis.



Ühes Talvi Mägiga vastavalt revisjonikomisjoni liikme ja aseesimehe kohalt juba volikogu eelmisel istungil, 17. detsembril tagasi astunud opositsioonis olev vallavolikogu liige Krista Habakukk ütles, et ei näinud revisjonikomisjonis olemises mingit mõtet, sest komisjoni esimees ei ole viimase aasta jooksul kordagi komisjoni kokku kutsunud, seega on revisjonikomisjoni töö olnud sisuliselt olematu.



Habakukk märkis, et opositsioon on korduvalt teinud ettepaneku anda revisjonikomisjoni juhtimine opositsiooni kätte, kuid seda pole arvestatud.



Troskat Pärnu Postimehel eile tabada ei õnnestunud. Vallavanem Urmas Aava sõnul oli tegemist mehe enda sooviga, seadusega ettenähtud nõuet tal lahkumiseks polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles