Tähelepanelik mees aitas tabada metallivargad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähelepanelik mees aitas politseil Tahkuranna vallas Laadi külas tabada vanametalli vargad. Juuresolev foto on illustratiivne.
Tähelepanelik mees aitas politseil Tahkuranna vallas Laadi külas tabada vanametalli vargad. Juuresolev foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pärnumaal Tahkuranna vallas Laadi külas aitas tähelepanelik naaber politseil metallivargad tabada.


Üleeile kella 14.20 paiku teavitas meesterahvas politseid kahtlastest isikutest, kes olid Pärnu maakonnas Tahkuranna vallas Laadi külas sõidukiga parkinud võõrasse hoovi ja seal sõiduki haagisele vanametalli laadisid.



Et teatajale oli kinnistu omanik teada, oli ta kindel, et tegemist ei olnud lubatud tegevusega, mistõttu ta otsustas isikuid jälgida ja juhtunust politseid teavitada.



Teatele kiirelt reageerinud politseipatrull sai sündmuskohale sõites täiendavat informatsiooni oletatavate metallivaraste tegutsemise kohta. Nii ristusidki sündmuskoha ligidal politseipatrulli ja varastatud vanametalli koormaga sõiduki teed.



Politsei pidas sõiduki kinni ja kontrollimisel selgus, et tegemist oli varasemalt varavastaste süütegude eest karistatud isikutega.



Politsei alustas 1985. ja 1972. aastal sündinud meeste suhtes väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis näeb ette vastutuse varavastase süüteo toimepanemise eest väheväärtusliku asja vastu. Sellise teo eest võib määrata kuni 18 000kroonise rahatrahvi või mõista kuni 30 päeva aresti.



Politsei tänab tähelepanelikku meest, kes kahtlast tegevust märgates politseid teavitas ja varaste tegevust jälgides operatiivselt infot andis, mis viis metallivaraste tabamiseni.



Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkonstaabel Tõnu Oro ütles, et kui keegi juhtub märkama midagi kahtlustäratavat, on kõige õigem teavitada sellest politseid, kes saab kindlaks teha, kas tegemist oli õiguspärase või õigusvastase teoga.



Oro sõnutsi tuleks võimalusel üles märkida auto värvus, mark ja number ning muud eritunnused, isikute arv ja nende kirjeldus, nendega kaasas olnud asjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles