Kohus võttis paadunud roolijoodiku vahi alla

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev alkomeetrinäit ei ole uudises kirjeldatud sündmustega seotud.
Pildil olev alkomeetrinäit ei ole uudises kirjeldatud sündmustega seotud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnu maakohus otsustas täna prokuröri taotlusel võtta vahi alla 31aastase Ahti Suti, kelle politsei on tabanud mitmel korral purjuspäi autoroolist.

Viimati tabas politsei Suti purjus peaga rooli tagant laupäeval Pärnumaal Are vallas Lepplaane teel, kui juba varem kohtus loast ilma jäetud mehel mõõdeti rohkem kui kahepromilline joove.

Enne seda jäi Sutt korravalvuritele joobes juhtimisega vahele 7. jaanuaril.

Mullu 30 novembril mõistis Pärnu maakohus Sutile purjus peaga juhtimise eest ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse kolmeaastase katseajaga ning jättis ta kaheks aastaks juhiloata.

Suti paturegistris on üheksa kriminaalkaristust, millest kolm on saadud joobes juhtimise eest. Purjus peaga roolikeeramise eest on Sutt saanud veel 11 väärteokaristust.

Lääne ringkonnaprokuratuuri Pärnu osakonna prokuröri abi Kaido Tuulemäe arvas, et Sutt peaks korduva joobes juhtimise eest, millele varasemad karistused pole mõju avaldanud, veetma Rootsi kardinate taga vähemalt kaks aastat. Sellise karistuse osas loodab ta kokkuleppele Suti kaitsjaga.

Kui prokurör ja kaitsja karistuse määras kokkuleppe saavutavad, peab selle heaks kiitma kohus.

Täna kohtusaalis vahi alla võetud Sutt ütles, et kahetseb oma tegusid ja lisas, et ei tahaks nende eest vangi minna.

Suti kohtu ette astumise aeg ei ole veel kindlaks määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles