Lõpetame poriloopimise!

, pahane majaomanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mind ajendas kirjutama 1. veebruari Pärnu Postimehes ilmunud ebaõiglane kiri “Kaua võib” (S. Koppel) ja selles toodud alusetud süüdistused.

Esiteks ei kurda uue prügiveokorralduse üle kõik kinnistute omanikud. Mina isiklikult maksan nüüd iga veokorra eest kolm korda vähem kui endise vedaja ajal ja olen ülimalt rahul. Sama võin kinnitada kõigi majaomanike nimel, kellega olen sel teemal rääkinud.

Loomulikult on olnud mõningaid väiksemaid eriarvamusi, kuid need ei muuda kogu prügiveokorralduse süsteemi kõlbmatuks ja kalliks.

See võib tõesti tõele vastata, et mõni eramaja omanik on sokutanud oma prügikotte kortermajade konteineritesse. Olen aga kindel, et valdav osa inimestest nii ei tee. Vaadake korra prügiveopäeval mõnes eramajade rajoonis ringi. Enamikul inimestest on prügikonteinerid tänava äärde veetud ja ootavad tühjendamist.

Artiklis olnud lause “ükski kortermaja elanik ei vii prügi metsa” on täielik vale ja laim eramajade omanike suhtes. Mina võin kätt südamale pannes kinnitada, et pole oma eluajal mitte kordagi olmeprügi metsa alla viinud. Ma ei tea oma tutvusringkonnast ühtegi sellist inimest.

Tuletage meelde “Teeme ära” talgupäevi ja hilisemaid aegu, kui metsa alla viidud prügist on leitud prügitekitaja aadressiga materjale, mis viivad nii eramajadesse kui kortermajadesse. Ebaausaid inimesi leidub igal pool.

Kust võtab Koppel julguse väita, et metsa alla viivad prügi ainult eramajade elanikud? Kust on ta saanud info, et kortermajade elanikud metsa ei risusta ja viivad sajaprotsendiliselt oma vana tehnika, mööbli, autorehvid, ehitusjäätmed jne ise prügimäele? Mina seda küll ei usu. Tõenäoliselt ei usu seda keegi peale artikli autori.

Oleme ikka oma arvamustes objektiivsed ja ärme loobime pori kahel käel asjatult nende suunas, kes ei ole seda ära teeninud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles