Tööinspektorid võtsid mullu luubi alla tööõnnetuste varjajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni veebileht.
Tööinspektsiooni veebileht. Foto: www.ti.ee

Möödunud aastal külastasid Lääne inspektsiooni tööinspektorid sihtkontrolli käigus 40 ettevõtet, kus aastatel 2008-2011 oli toimunud rohkem kui üks tööõnnetus.

Luubi alla võeti pressiesindaja teatel ettevõtted, kus tööõnnetuse uurimise käigus tuvastati rikkumisi, tööõnnetuste mitteõigeaegset uurimist või tööõnnetuste varjamist. Kontrolliti 12 ettevõtet Pärnumaal, kuut Saaremaal, nelja Hiiumaal, viit Läänemaal, kuut Järvamaal ja seitse Raplamaal.

Tööõnnetuste sihtkontroll näitas, et ettevõtteid külastavad tööinspektorid peaksid rohkem huvi tundma tööõnnetuste menetlemise suhtes tööandja poolt. Tööandjate hulgas on levinud arusaam, et kui tööõnnetus on lõppenud kerge vigastusega, ei ole vaja peale tööõnnetuse raporti koostamise midagi teha. Pärast tööõnnetuse toimumist ei võeta üldjuhul midagi ette töökeskkonna parendamiseks.

Sihtkontrolli käigus anti 185 suulist soovitust, kontrollaktis märgiti ära 66 rikkumist ja ettekirjutustes 23 rikkumist.

Esialgsetel andmetel registreeriti 2011. aastal 3699 tööõnnetust, neist 576 Lääne inspektsiooni haldusalas: Pärnumaal 199, Läänemaal 57, Saaremaal 111, Hiiumaal 17, Raplamaal 51 ja Järvamaal 141.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles