Lääne prefektuuris meisterdati helkureid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri töötajad valmistasid lasterikastele peredele helkureid.
Lääne prefektuuri töötajad valmistasid lasterikastele peredele helkureid. Foto: Erakogu

Lääne prefektuur andis Pärnumaa lasterikastele peredele üle oma töötajate valmistatud helkurid.
 

Heategevuskampaania idee ja teostuse taga seisab Lääne prefektuuri ennetusteenistuse vanem Liilia Mänd, kelle sõnade järgi pärines idee helkureid valmistada lastelt.

„Ühel ennetusüritusel, kus teemaks oli helkuri kandmine, tegin juttu sellest, et kahjuks pole inimestel tekkinud harjumust endale helkurit soetada, vaid oodatakse, kuni mõne kampaania käigus neid tasuta jagatakse,“ kirjeldas Mänd. „Selle peale ütles üks laps, et tema pere ei jaksa kõigile helkurit osta, sest neid on koos vanaemaga kokku seitse. Lapsed kaotavad pidevalt helkureid ja raha uute helkurite soetamiseks ei pruugi igas peres jätkuda.“

Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesmenti jutu järgi levis prefektuuri peamajas üleskutse, mis kutsus töötajaskonda koos oma lähedastega helkureid meisterdama.

„Veerandsada ametnikku valmistas helkurriidest ja muudest vahenditest erinäolised ning -lõikelised helkurid, mis oma atraktiivsuselt kindlasti kellelegi märkamata ei jää,“ rääkis Leesment. „Nii valmisid näiteks kasutatud huulikutest toruhelkurid, tühjad padrunikestad leidsid koha helkurkotikeses, kaunistatud helkurribast sai sootuks kinnitiga käepael.

„Helkurite kvaliteet on oluline ja seepärast kasutasime helkuri valmistamisel kvaliteetset helkurriiet, mis peaks jalakäija autojuhtidele nähtavaks tegema,“ ütles Mänd.

Üle kuu kestnud meisterdamise tulemusena valmis pea poolsada helkurit, mis koos lõbusa ja õpetliku flaieriga Pärnumaa lasterikaste perede liidule üle anti.

„Loodan, et helkurid jõuavad abivajajateni ja on aktiivses kasutuses, sest möödunud aasta statistikat vaadates jääb kurbusega nentida, et ühelgi liikluses surma saanud jalakäijal ei olnud helkurit või oli see valesti paigaldatud,“ lausus helkureid üle andmas käinud Lääne prefektuuri ennetusteenistuse ametnik Alar Abel.

Perega helkureid meisterdanud Lääne prefekti Priit Suve sõnade järgi näevad politseinikud ühiskonnas nõrgemaid inimesi ilmselt igapäevaselt kõige lähemalt. „Tajume niisugust sotsiaalset konteksti hästi, mis omakorda mõjutab iga töötavat politseinikku,“ ütles ta. „Helkurite tegemisel nägin kolleegide silmis pilku, mis kõneles iseenda eest – tegemist ei ole pelgalt ühe asja meisterdamisega, vaid hoolimise pakendamisega. Mõistagi väärib märkimist, et suutsime laste enda idee realiseerida.“

Lääne prefektuuri jaoks on heategevusprojektid saanud traditsiooniks. Nii on töötajaskond korraldanud heategevusturgusid, mille käigus kogutud raha eest on toetatud Pärnu noorte vabaajakeskust sporditarvetega ja SA Pärnu Haigla lasteosakonda mänguasjadega. Sindi konstaablijaoskonna piirkonnavanem Ergo Pihlak koos abikaasaga on mitu aastat kogunud raskuses kannatavatele peredele jõulupakke.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles