„Koolitants“ jõuab Pärnumaale

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Mägi tantsukooli lapsed mullusel „Koolitantsu“ festivalil.
Laine Mägi tantsukooli lapsed mullusel „Koolitantsu“ festivalil. Foto: Urmas Luik

„Koolitants 2012“ võistlusele on Pärnumaalt end kirja pannud 28 truppi 75 tantsuga, maakondlikud voorud on juba alanud, Pärnu ja Saare maakonna ühisvoor peetakse 11. veebruaril Pärnu kontserdimajas.

Nimelt toimub sel aastal „Koolitants“ pea kõigis Eesti maakondades, jättes ära eraldi maakondliku tantsupäeva korraldamise vaid Lääne-, Saare- ja Raplamaal. Tantsimata ei jää aga keegi, sest need maakonnad on suunatud ümberkaudsetele tantsupäevadele: Rapla- ja Läänemaa Tallinna ning Saaremaa Pärnumaale.

Iga maakonna tantsutrupid osalevad hindamissüsteemis eraldi oma maakonna arvestuses.

“Kõigil maakondlikel tantsupäevadel püüame tunnustada kohalikke tantsijaid ja tantsuelu, et tähelepanu saaksid needki, kes ei pääse finaalkontserdile,” lubas festivali projektijuht Laura Kvelstein. “Ka käesoleval festivaliaastal annab professionaalne žürii vahetut tagasisidet tantsuõpetajatele ja -loojatele kõikide maakondlike ja piirkondlike tantsupäevade vältel.”

Kvelsteini sõnade järgi on korraldajad seekordsel üritusel teinud mõningaid muudatusi lähtuvalt festivali varasemate aastate tagasisidest. “Selle põhjal on näidatud üles suurt huvi piirkondliku vooru taastamise vastu,” märkis Kvelstein.

Pärast 14 maakondlikku vooru toimuvadki tänavu Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis piirkondlikud vahevoorud, kust edasipääsejad lähevad finaalkontserdile. Neli piirkondlikku vahevooru peetakse 18.-25. märtsini. Pärnu oma on laupäeval, 24. märtsil Pärnu kontserdimajas.

Finaalkontsert, kuhu pääseb umbkaudu 64 tantsu, on sel aastal muudetud ühepäevaseks ja see korraldatakse teist aastat järjest Tallinnas Nokia kontserdimajas, seekord 21. aprillil.

Kaheksateistkümnenda „Koolitantsu“ festivali teema johtub kaudselt Eesti filmi saja aasta juubelist.

“Filmilikkuse toome stilistiliselt sisse nii festivali reklaamklipis kui finaalkontserdi vaheosade videolahendustena,” lubas Kvelstein.

„Koolitants 2012“ tunnuslause on „Tants fookuses“. Truppide endi otsustada jääb, kas nad soovivad tunnuslausest juhindudes kiigata tantsude loomisel filmikunsti maailma või asetada fookusesse puhtal kujul tantsu enese.

Festivalil võisteldakse kuues põhikategoorias, milleks on show-, tänava-, estraadi-, vaba-, laste- ja Eesti-teemaline tants, ning viies vanuseastmes: mudilased, 1.-3., 4.-6., 7.-9. ja 10.-12. klass.

Kõik festivalil esitatavad tantsud peavad olema noorte ja nende juhendajate omalooming ning esitajateks lapsed ja noored vanuses 4-20 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles