Politsei hulkureid ei otsi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eluheidik prügikasti sisu sorteerimas.
Eluheidik prügikasti sisu sorteerimas. Foto: Ants Liigus

Kuigi kätte on jõudnud karm talv, ei ole külm ilm politseile väljakutseid lisanud.

“Inimeste külmumine puudutab tervislikku seisundit, mistõttu sellega tegeleb kiirabi,” selgitas politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht. “Kainestusmajja toimetatakse ainult need, kel alkoholi liigtarvitamise tõttu ajas ja kohas orienteerumisega probleeme esineb, mitte neid, kel on lihtsalt külm. Nendega tegelevad omavalitsuse ametnikud, kui räägime kodututest.”

Pressiesindaja lisas, et Pärnus puuduvad politseil tingimused ajutiseltki külmumisohus inimesi soojadesse ruumidesse paigutada.

“Ka pole politseil eraldi kavas kontrollida maju, kuhu kodututel on lihtne ligipääs, sellekohaseid väljakutseidki pole olnud,” märkis Tammeleht.

Mahajäetud maju kontrollib politsei Tammelehe ütlust mööda küll, kuid koostöös päästeteenistusega, et vältida tuleohutusnõuete rikkumist ehk seda, et keegi lõket teeb ja võõra vara ning iseenda elu ja tervise ohtu seab.

Pärnu haigla erakorralise meditsiiniabi osakonna juhataja Merike Lepp ütles, et külmakahjustustega toodi laupäeval kiirabisse kaks patsienti, kelle liikmed olid sedavõrd külmavõetud, et inimesed jäeti haiglasse. Üks neist oli leitud tänavalt, teine kütmata ruumist.

“Ma ei oska teile öelda, kas tegu oli hulkurite või kodututega, see selgub hiljem, aga ohu piiril elavate inimestega kindlasti,” sõnas Lepp.

Pühapäeval ei registreerinud kiirabi külmavõetuid. Eile keskpäevakski polnud külmakahjustustega patsiente Pärnu haigemajja tulnud.

Tööinspektsiooni Lääne regiooni inspektor Märt Nael selgitas, et tööseadusandlus ei tunnista külmapühasid.

“Sellist luksust nagu külmapüha küll ei ole, elu jääks ju seisma, kui keegi külma ilmaga enam tööd ei teeks,” arvas Nael. “Tehnoloogia, materjalid ja masinad võivad külmaga tõrkuma hakata ja töö seisma panna, inimestele peab tööandja ilmale vastavad rõivad ja kaitsevarustuse andma. See on tööandjate kohustus.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles