Bioloogiaõpetajad pidasid konverentsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bioloogiaõpetajate talvekonverents.
Bioloogiaõpetajate talvekonverents. Foto: Urmas Lekk

Tartus  toimus 27.-28. jaanuaril kuues Eesti bioloogiaõpetajate ühingu talvekonverents, esimene päev AHHAA teaduskeskuses ja teine Vanemuise 46 õppehoones.

Eesti bioloogiaõpetajate ühing (EBÜ) koondab oma nimekirja 176 liiget, olles üks suuremaid aineühendusi. Peale väiksemate koolituste toimub ühingul igal aastal kaks suurüritust: bioloogiaõpetajate suvekool ja talvekonverents. Suvekoolide põhieesmärk on praktiline koosluste ja liikide tundmaõpimine ning talvekonverents on mõeldud eeskätt akadeemiliste loengute kuulamiseks.

Selle aasta talvekonverentsi teema oli „Uus bioloogia ainekava – uued võimalused õpilastele, uued väljakutsed õpetajatele“. Põhiline teema oli rakendusbioloogia. Loenguid sai kuulata inimgenoomi uuringutest (Riin Tamm, TÜ), GMOdest (prof Erki Truve,TTÜ), transgeensest tehnoloogiast ( Mario Plaas, TÜ), mikroobidest rakendusbioloogias (Tiina Alamäe, TÜ ) ja bioenergia saamisviisidest (Katrin Heinsoo, PMÜ). Rakendusbiokeemiast pidas loengu Urmas Kokassaar, kelle nimi loengupidajate seas on õpetajatele alati tõeline magnet.

Traditsiooniliselt said õpetajad uusi teadmisi töötubades. Et seekord oli esimene päev teaduskeskuses AHHAA, juhendas keskus mitut töötuba.

Seekord oli konverentsil 108 osalejat kõigist Eesti maakondadest. Konverentsi ettekannetega on kõigil huvilistel võimalik tutvuda EBÜ kodulehel http://www.ebu.ee. Soovitame kodulehelt vaadata ka materjalide linki, kust ei leia huvitavat lugemismaterjali ainult bioloogiaõpetajad, vaid kõik huvilised.

Meie konverentsidel on alati osalenud organisatsioonid-firmad, kes pakuvad õppevahendeid, seekord siis Total Eesti OÜ, Tartu keskkonnahariduse keskus, Laboritugi OÜ,  Eestimaa Looduse fond, kirjastused Atlex ja Koolibri.

Talvekonverentsi ajal toimub alati EBÜ üldkoosolek, kus võetakse vastu uued liikmed, valitakse auliikmed ja tehakse otsuseid. Alates 2006. aastast valib ühing igal aastal talvekonverentsil endale auliikmeid, kelleks võivad olla aktiivsest tööst loobunud õpetajad või õppejõud. Praeguseks on ühingul 15 auliiget. Sel aastal said selle au osaliseks TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudi professor Ain Heinaru ja Tallinna Mustamäe gümnaasiumi teenekas õpetaja Tiiu Saava. Mõlemad esinesid sõnavõtuga.

Konverentsi esimese päeva lõpetuseks toimuval õhtusöögil esineb alati üllatuskülaline, kelleks sel aastal oli kuulus loodusfilmide tegija Rein Maran. AHHAA keskuse kohvikus saime vaadata tema uuemaid filme.

Teise päeva lõpetasid õpetajate ettekanded ( Marje Loide, Ell Sellis, Ivi Rammul, Urmas Lekk), kus jagati kogemusi kolleegilt kolleegile. Esinejateks seekord need, kes tahtsid oma töid teistega jagada. Õpetajate ettekannetega seoses tekib alati palju uusi ja häid ideid oma töö paremaks korraldamiseks, sest esinejad teavad ju täpselt, mida kolleegid ootavad.

Sarnaselt eelmise aastaga oli tänavugi üle Eesti laotunud külm arktiline kõrgrõhkkond, mis eelmisel aastal andis Tartus külmakraade 26, sel aastal 18. Seoses eelnevaga on meil käibel fraas: kui tahad teada, millal järgmisel aastal talv tuleb, vaata bioloogiaõpetajate talvekonverentsi toimumise aega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles