Mõrtsukast röövel läheb pikaks ajaks vangi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus mõistis Alo Raagmaa 14 aastaks vangi.
Kohus mõistis Alo Raagmaa 14 aastaks vangi. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohus mõistis kolmapäeval 14 aastaks vangi röövi käigus vanema mehe surnuks tulistanud 22aastase Alo Raagmaa.

Peale selle mõisteti kohtualuselt kannatanute kasuks ja kohtukulude katteks välja kokku pisut üle 11 000 euro. Otsust on võimalik edasi kaevata seitsme päeva jooksul.

Prokurör nõudis noormehele karistuseks 16aastast vangistust. Raagmaad on varem väärteo korras karistatud kaheksal korral ja kriminaalkorras ühel korral tingimisi vangistusega.

Uudse faktina selgus, et mullu märtsis politsei poolt kinni peetud Raagmaa üritas vanglas viibides kolmanda isiku vahendusel sealt toimetada oma tuttavale kirja, milles oli salakirjas käsk kõrvaldada üks tunnistaja.

Prokuratuuri süüdistuse kohaselt tungis Raagmaa eelmise aasta 10. veebruaril kärbikuga relvastatult ja rätikuga nägu varjates röövimise eesmärgil talumajja Surju vallas. Röövi käigus tulistas ta 75aastast majaperemeest, kes suri kohapeal.

Raagmaa võttis majast kaasa rahakoti koos dokumentide, raha, pangakaardi ja PIN-koodiga, kuldesemeid ja jahipüssi koos laskemoonaga. Kuriteo jälgede varjamiseks süütas Raagmaa süüdistuse kohaselt maja põlema.

Samal ja järgneval päeval võttis ta röövitud pangakaardiga korduvalt välja sularaha, kokku üle 1100 euro.

Samuti süüdistas prokuratuur Raagmaad ebaseaduslikus relva ja laskemoona hoidmises.

Veel süüdistati noormeest 2010. aasta aprillis Pärnus ühelt naiselt käekoti röövimises ja varastatud pangakaartidega raha väljavõtmises, millega ta tekitas kannatanule kokku 3300kroonise kahju.

2010. aasta juulis süütas Raagmaa süüdistuse kohaselt põlema Surju vallas asuva saunakompleksi, mis suures osas hävis. Varaline kahju ulatus 160 000 kroonini.

2010. aasta jaanuaris tungis Raagmaa Surju vallas ühte garaaži ning varastas auto kütusepaagist 20 liitrit bensiini. Samuti varastas ta möödunud aastal ühele ettevõttele kuuluvatest kütusepaakidest 300 liitrit diislikütust ja valas varguse käigus maha 20 liitrit hüdroõli, millega tekitas ligi 250 euro ulatuses kahju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles