Linn kattis augu uksega

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meetrisügavune aukki võib suusamäel palju valu ja pahandust põhjustada, nagu poisid pildil näitavad.
Meetrisügavune aukki võib suusamäel palju valu ja pahandust põhjustada, nagu poisid pildil näitavad. Foto: Urmas Luik

Pärnus Rääma mõisa pargis endise tehnikute maja kõrval mäenõlval, kus lapsed liugu lasevad, on juba mõnda aega haigutanud lahtine settekaev, mis küllalt sügav, et sinna pudenenu oma kondid murraks.

Kui kaua umbes meetrisügavune kaev avatud on olnud, ei osanud eile hommikul sealkandis lastele suusatundi andnud Rääma kooli kehalise kasvatuse õpetaja täpselt öelda. Tema teada oli kaevusuu varem uksega kaetud olnud, ent nüüd on keegi selle eemaldanud.

“Nüüd” tähendab vähemalt kolme nädalat. Just nii kaua on möödunud päevast, kui toimetuse poole pöördunud murelik kodanik sellest linnavalitsust teavitas. “Siin pole vaja süüdistada Pärnu linnavalitsust, vaid seda pahurat tegelast, kes suure suuga on lubanud linnavalitsusele, et paneb augule midagi peale,” ütles linlane.

Kes see suure suuga pahur inimene oli, kellele linnavalitsus delegeeris ülesande linna maal asuv salakaval kaev katta, ei osanud linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo öelda. Ent eile läks linnavalitsuse tehnovõrkude peaspetsialist Jaan Põlma isiklikult sündmuskohale ja kõrvaldas ohu. Vähemalt ajutiselt.

“Seal oli üks metalluks enne peal, aga keegi oli selle jõkke visanud, Põlma leidis selle ukse üles ja pani uuesti peale,” raporteeris Murakas-Ollo, kelle selgitusel pole enne lumesulamist mõttekas settekaevule midagi toekamat asetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles