Riik võib ERMi asemel rahastada Pärnu jahtklubi laiendamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jahtklubi hoone.
Pärnu jahtklubi hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnutsi võidakse regionaalarengu fondist rahastada plaanitud Eesti Rahva Muuseumi ehitamise asemel investeerida Pärnu jahtklubi laiendamisesse.

Kiisleri sõnade kohaselt oli Eesti Rahva Muuseumi ehitamine plaanitud rahastada regionaalarengu fondist ja nüüd on küsimus, milliseid objekte ja investeeringuid sellest fondist ERMi asemel rahastatakse, kuigi neid projekte, mis jäid algselt joone alla, keelab seadust enne lõpliku heakskiidu saamist tutvustamast.

"Meil on terve rida selliseid projekte, millele seni pole raha jätkunud, kuid mis kindlasti seda väärivad," ütles Kiisler Postimehele.

Ta tõstis esile Pauluse kiriku ja tähetorni edasi arendamise Tartus, veesuusakeskuse Põltsamaal, Toila sadama, Pärnu jahtklubi, Noblessneri valukoja ja Korsi talumuuseumi.

"Nimetatud projektid on mõni näide piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist," selgitas minister ja lisas, et piirkondade konkurentsivõime programmis on 14 sellist projekti, mis on põhimõtteliselt saanud heakskiidu, kuid seni pole neile rahastust jätkunud.

"Eks tuleb need projektid nüüd üle vaadata ning kiiresti käima panna, et jõuaks perioodi lõpuks valmis," selgitas Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles