Ärge unustage kõiki tulusid kirja panna

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulude deklareerimine.
Tulude deklareerimine. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tänasest saab hakata deklareerima oma eelmise aasta tulusid, et vältida tulevikus ebameeldivaid üllatusi, tasub enne täitmist kõik oma tulud meelde tuletada ja uurida, millised neist kindlasti kirja panna tuleb.

MTA on juba välja saatnud meeldetuletused üle 4000 metsaomanikule, kellele on keskkonnaamet mullu jaganud raiet lubava märkega metsateatisi.

Neil, kes eelmisel aastal on võõrandanud kasvava metsa raieõigust või metsamaterjali ja kelle müügitehingu tulu on laekunud samal perioodil, on kohustus saadud tulu deklareerida.

Peale selle saavad teavituse füüsilisest isikust ettevõtjad, kes põllumajanduse ja registrite informatsiooni ametilt (PRIA) on saanud ettevõtluse toetust, mis kuulub tuluna deklareerimisele. Samuti need, kellel võib olla kohustus deklareerida vara võõrandamisest saadud kasu.

Kindlasti peaksid inimesed meeles pidama, et ei unustaks deklaratsiooni kirja panna oma eelmisel aastal saadud rendi- või üüritulu ning välismaal teenitud tulu.

Eelmise, 2010. aasta tuludeklaratsioonide järelkontrolli sattus kogu Eestis 10 000 inimest ja neil tuli juurde maksta üle 1,6 miljoni euro.

Kolmapäeval avatakse tuludeklaratsiooni esitamine e-maksuametis ja teeninduskohad hakkavad väljastama eeltäidetud tuludeklaratsiooni väljatrükki.

Tulumaksu tagastamine algab 28. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles