Pärnumaale rajatakse kaheksa elektriautode kiirlaadimispunkti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode kiirlaadimisjaam. Foto on illustreeriv.
Elektriautode kiirlaadimisjaam. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

KredExi täna avalikustatud elektriautode kiirlaadimispunktide nimekirja kohaselt plaanitakse Pärnumaale rajada oktoobri lõpuks kaheksa laadimispunkti.

Pärnumaale kavandatavatest kiirlaadimispunktidest neli on Pärnus, üks Kilingi-Nõmmel, üks Häädemeestel, üks Tõstamaal ja üks Vändras.

Üle Eesti rajatakse 160 kiirlaadimiskohta. Kiirlaadimispunktidest paikneb 100 linnades ja 60 maanteede ääres. Suurematest linnadest tuleb Tallinna 27, Tartusse 10 ja Narvasse 2 kiirlaadimispunkti.

Peale kiirlaadijate paigaldatakse sotsiaaltöötajate elektriautode laadimiseks kohalike omavalitsuste juurde 507 tavalaadijat.

„Eesti on esimene riik maailmas, kes katab kogu riigi ühtlase kiirlaadimispunktide võrgustikuga. Loodav võrgustik annab elektriautode omanikele kindlustunde elektriauto kasutamiseks pikematel distantsidel ning võimaldab laadida autot kiirelt ja turvaliselt üle Eesti,“ ütles KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler.

Elektriautode kiirlaadimispunktid paigaldatakse kõrge liiklustihedusega maanteede äärde ja kõikidesse enam kui 5000 elanikuga asulatesse. Kiirlaadimispunktide omavaheline distants maanteedel on hinnanguliselt 40-60 kilomeetrit.

Elektriautode kiirlaadimisvõrgu rajab Eestisse ABB ning see peab olema töövalmis hiljemalt oktoobri lõpuks.

Kiirlaadimispunktide asukohtadega saab tutvuda KredExi kodulehel,  kiirlaadimispunktide asukohti võib lisanduda kuni 30. aprillini.



Kiirlaadimispunktide asukohad Pärnumaal

Pärnus
Tallinna maanteel Olerexi tanklas
Ringi tänaval bussijaama kõrval
Riia maanteel Mercedes-Benzi esinduse juures
Suur-Jõe tänaval Suurejõe Selveri juures

Pärnu maakonnas
Häädemeeste vallas Arumetsa külas
Kilingi-Nõmmel Turu tänaval
Tõstamaal
Vändras

Andmed: KredEx

 

Pärnu maakonnas Häädemeeste vallas Arumetsa külas Kilingi-Nõmmel Turu tänaval Tõstamaal Vändras

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles