RAM vaatleb dialektiliselt vabariiki

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahvusmeeskoor.
Eesti rahvusmeeskoor. Foto: promo

Teisipäeval, 21. veebruaril esineb Pärnu kontserdimajas Eesti rahvusmeeskoor, tuues publiku ette kontserdikava “Dialektilisi vaatlusi vabariigi asjus”.

Kontserdil  kõlavad isamaalised, hingesoojendavad ja vaimuvärskendavad teosed eesti heliloojatelt, mis on kirjutatud armastatud eesti luuletajate tekstidele.

Esitatavates teostes vaadeldakse Eesti riiki ja vaimsust eri nurkade alt ning heidetakse pilk elule tema vastuolulisuses.

Kontsert algab Villem Kapi 1943. aastal Lydia Koidula luuletusele loodud lauluga “Eesti muld ja eesti süda”, millele järgneb Veljo Tormise Juhan Liivi tekstidele kirjutatud “Dialektilisi aforisme”, mis on andnud idee kontserdi pealkirja sünniks.

Tormise teostest saab kuulata ka “Maarjamaa ballaadi” (sõnad Jaan Kaplinski), “Juhan Liivi sarkasme” ja Paul-Eerik Rummo tekstidele kirjutatud “Hamleti laule” ning “Ühtehoidmiselaulu”.

Kontserdil kõlab veelgi eesti muusika klassikat: Aleksander Saebelmann-Kunileiu “Sind surmani”, Artur Kapi “Püha paik”, Aleksander Lätte “Kuldrannake”, Konstantin Türnpu “Mis oli see, mis juba lapsepõlves”, tekstide autoreiks vastavalt Lydia Koidula, Peeter Grünfeldt, Ado Reinvald ja Gustav Suits.

Kontserdi lõpetab Aleksander Kunileid-Saebelmanni 1869. aastal Lydia Koidula tekstile kirjutatud “Mu isamaa on minu arm”.

Koori juhatab Mikk Üleoja, kes on tänavusest hooajast RAMi peadirigent ja kunstiline juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles