Nikolai 26 koolimaja ootab vilistlasi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai 26 koolihoone, kus praegu tegutseb Pärnu Vanalinna põhikool.
Nikolai 26 koolihoone, kus praegu tegutseb Pärnu Vanalinna põhikool. Foto: Helo Liis Soodla

Pärnu Vanalinna põhikool kutsub reedel, 2. märtsil juubelipidustustele kõiki endisi õpilasi ja õpetajaid, kes on õppinud või õpetanud Nikolai 26 koolimajas.

110aastane tütarlaste gümnaasiumile ehitatud koolimaja on olnud hilisemal ajal koduks nii Pärnu II keskkoolile ehk nüüdsele Koidula koolile kui 9. 8klassilisele koolile, praegusele Vanalinna põhikoolile. „Peole on oodatud kõik, kel selle majaga seos, koolide nimed on aja jooksul küll muutunud, kuid kooliseinad on ju ikka samad,“ ütles Vanalinna põhikooli direktor Pille Tahker.

Reedel 9-13 on Nikolai 26 koolimaja uksed avatud ja praegune koolipere kutsub endisi õpilasi-õpetajaid nii tunde külastama kui maja uudistama. Kell 17 on kõik sünnipäevapeole registreerunud oodatud Pärnu kontserdimajja direktor vastuvõtule. Kell 18 on kontserdimajas juubeliaktus. Kell 20 tuleb aga Kentuki Lõvi pubis pidu koos tantsu ja üllatustega.  

Vanalinna põhikoolis õpetajana töötavale Toomas Šaldale kuuluv Aeg Meedia OÜ ja kooli vilistlane Ricardo Kivikas RHR Groupist otsustasid teha koolile tema väärikatel aastapäevadel kummarduse ja ühendada 2. märtsi juubeliüritused kooli ajaloo ja tänapäevaga peagi valmivas videofilmis, mida edaspidi nii kooli kodulehelt kui Youtube'ist vaadata saab.

Tütarlaste gümnaasiumile ehitatud Nikolai 26 koolihoone valmis 1902. aastal, selles majas tegutsev Pärnu Vanalinna põhikool tähistab aga oma 40 aasta juubelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles