Linn otsib parkimismaja ostjaga kompromissi

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja ootab uue omaniku tegusid.
Parkimismaja ootab uue omaniku tegusid. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus on valmis minema pankrotipesast Pärnu südalinnas parkimismaja soetanud AS Merko Ehitus Eestiga kokkuleppele, peaasi, et hoone kiiresti lõpuni ehitataks.

“Oleme jätkuvalt seisukohal, et tegemist on parkimismajaga, kuid juba ammu on selge, et vaid parkimismajana see projekt tööle ei hakka – seda tõestas kaudselt parkimismaja pankrot,” selgitas Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius, et linn pole siiski võtnud seisukohta, et ehitatagu pooleli tondilossist mida iganes.

Mingeid siduvaid kokkuleppeid Kosenkraniuse sõnutsi enne pankrotivara müüki siiski ei sõlmitud, küll andis linn lubaduse, et on igati valmis ettevõtjatega koostööd tegema.

Linnavalitsuse koostöövalmidust uurinud parkimismaja pankrotihaldur Andres Hermet ja Lõunakeskuse arendajad, kes samuti parkimismaja vastu huvi tundsid juba enne reedest enampakkumist, palusid põhimõttelist seisukohta, kas linn aktseptib parkimismaja puhul üleehitust või tänava kinniehitust.

Linnavalitsus, arutanud seda punkti koalitsiooninõukogus, teatas Hermetile, et ükskõik kes pankrotivara ostab, on tal linna põhimõtteline toetus hoone valmisehitamiseks. Sealhulgas parkimismaja projekti muutmiseks lähtuvalt detailplaneeringust, samuti üleehitusteks vastavalt projektile ja servituutidele.

Et uus omanik saaks arendusega edasi minna, on tal linnavalitsusega vaja sõlmida servituudi seadmise lepingud, samuti hoonestusõiguse seadmise lepingu muutmine, mis eelkõige puudutab ehituse püstitamise tähtaega.

Samuti on linn huvitatud, et parkimismaja seotaks võimalusel kino rajamisega Pärnu kesklinna.

Mis plaanid AS Merko Ehitus Eestil parkimismajaga täpselt on, ei tahtnud ettevõtte juhatuse esimees Tiit Roben veel öelda. “Kui meie plaanid ajapikku täpsustuvad, informeerime neist,” lubas ta.

Kosenkranius igatahes on optimistlik: “Linn loodab, et uus parkimismaja hoonestusõiguse omanik alustab kiirelt projekteerimis-ehitustegevust ja ka see kole koht Pärnu linnas saab üsna pea korda.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles