Sakarthvelol seisab ees oluline aasta

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Abashidze.
Ruslan Abashidze. Foto: PP

Sakarthvelo* suursaadik Eestis Ruslan Abashidze käis Pärnus seoses oma kodumaad siin tutvustavate ettevõtmistega. Usutluselt Pärnu Postimehega läks ta kohtuma Pärnu linnapea Toomas Kivimägiga, muu hulgas jutuks Pärnu ja Bathumi vahel sidemete loomine.

Ruslan Abashidze, tundub, et Sakarthvelo pole uudistes eriti päevakorral. Isegi opositsioon näib olevat vaiksemaks jäänud. Mis toimub teie riigis?

Oleme tegelikult väga päevakorral, ehkki mitte tavalugejale. Me pole loobunud oma püüdlustest liituda Euro-Atlandi struktuuridega. Opositsioon on olemas, aga nende vorm on muutunud. Oleme palju õppinud ja teinud seda kiiresti. Nüüd oskame tuua protsessid tänavalt parlamendihoonesse. See aasta on Sakarthvelole ja igale tema elanikule väga oluline aasta: võtame vastu konstitutsiooni, mis on terves regioonis kõige kaugemale arendatud ja peab tagama kolme võimu vahelise tasakaalu. Midagi sellist pole varem tehtud, see on pretsedenditu.

Oktoobris toimuvad parlamendivalimised ja edaspidi ei asu parlament enam Thbilisis, vaid Khuthaisis. Loodan, et valimised muudavad poliitmaastikku ja parlamenti pääseb senisest rohkem erakondi.

* Gruusiat peetakse venemaiguliseks riiginimeks, ehkki seda kasutavad Hiina, Jaapan, Lõuna-Korea. Nimekuju Georgia sarnaneb inglise keeles USA osariigiga. Eestlased võiksid kasutada Sakarthvelot, aga see on mugavuse ja maitse asi, rõhutab suursaadik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles