Pusle aitab arendada matemaatilisi oskusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Chicago ülikooli teadlased jälgisid laste tegevust ja arengut loomulikus keskkonnas ja jõudsid järeldusele, et neil kahe- kuni nelja-aastastel, kes mängivad pusledega, areneb ruumiline taju ja nad on matemaatiliste ülesannete lahendamisel kaaslastest edukamad.

Uuringu tarbeks külastasid teadlased kodudes peresid ja salvestasid 90minutilisi videoid sellest, kuidas vanem koos lapsega mängib neid mänge, mida nad iga päev mängivad, vahendas teadus.err.ee.

Kui lapsed olid saanud 54kuuseks, pandi uuringus osalenud lapsi eri ülesannetega proovile ja leiti, et pusledega mänginud lapsed tulid ruumiliste kujunditega seotud ülesannetega paremini toime kui need, kes puslesid kokku ei pannud.

Videosalvestised näitasid muu hulgas, et suurema sissetulekutega peredes andsid lapsevanemad oma järglastele mängida rohkem puslesid.

Samuti ilmnes, et vanemad andsid poistele keerulisemaid puslesid ja kasutasid mängides enam kujundeid kirjeldavat sõnavara, kuigi nii tüdrukud kui poisid olid ülesannete lahendamisel võrdselt edukad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles