Amet rikkus puudega lapse õigust ravile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder.
Õiguskantsler Indrek Teder. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Sotsiaalkindlustusamet rikkus õiguskantsler Indrek Tederi kinnitusel seadust, kui ei võimaldanud raske liikumispuudega lapsele kodukoha lähedal füsioteraapiat ja tegevusteraapiat.

Õiguskantsleri poole pöördus Sindis elav inimene, kellel on raske liikumispuudega nelja-aastane laps, kes vajab iga nädal muu hulgas füsioteraapiat ja tegevusteraapiat. Kuni mullu augustini sai laps ravi Pärnus, edasi mitte, sest Pärnu sotsiaalkindlustusametil lõppes rehabilitatsiooniteenuse osutamiseks raha, vahendas Õhtuleht.

Lähimad võimalused olnuksid lapsel teenust saada Paides ja Märjamaal. Asja menetlusse võtnud Teder leidis, et sotsiaalkindlustusamet rikkus lapse õigust saada rehabilitatsiooniteenust mõistlikus kauguses elukohast. Novembriks raha leiti ja teenuse osutamist jätkati. Teder tunnustas ameti kiiret tegutsemist seadusrikkumise kõrvaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles