Eesti Energia kompab tuulepargi rajamist Liivi lahte

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraatorid Pakri poolsaarel Paldiski lähedal.
Tuulegeneraatorid Pakri poolsaarel Paldiski lähedal. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Eesti Energia on asunud konsultantide abil uurima, kui palju tuulegeneraatoreid annaks püsti panna Liivi lahte ja selle Häädemeeste valda jäävale rannikulõigule.



Eskiislahenduse kohaselt sooviks Eesti Energia nn Orajõe tuuleparkides tuulest elektrit jahvatama panna pea 570 generaatorit: 380 neist tuleks kaldajoonest vaid viie kilomeetri kaugusele merre, ülejäänud oleksid pikitud tihedalt Via Baltica maantee äärde, kirjutas tänane

Eesti Päevaleht

.



Kavandatava tuulepargi teemat kavatseb muude küsimuste seas Häädemeeste vallarahvaga arutada riigikogu Pärnumaa saadikurühm, kes kohtub sealsete elanikega esmaspäeval.



Saadikurühm soovib teada, kuidas suhtuvad Häädemeestele kavandatava tuulepargi loomise kavasse siinsed elanikud ja Häädemeeste vallas paikneva Nigula looduskaitsekeskuse teadurid, selgitas riigikogu Pärnumaa saadikurühma esimees Mark Soosaar Pärnu Postimehele.



Esmaspäeval kell 15 Häädemeeste keskkoolis algavale kohtumisele tulevad Pärnumaa saadikurühmast Kalle Laanet (Keskerakond), Mart Jüssi (Rohelised), Väino Linde (Reformierakond) ja Mark Soosaar (SDE).



Soosaare teatel on kohtumisel kavas veel arutada Häädemeeste valla teedeskandaali järellainetust ja probleeme valla üldplaneeringuga. „Teatavasti rikub Häädemeeste vald seadust alates 1. juulist 2006, sest selleks kuupäevaks pidid kõigil valdadel olema kehtestatud üldplaneeringud,“ ütles Soosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles