Sintlased kogunesid lipu heiskamiseks raekoja juurde

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidulik lipuheiskamine riigi sünnipäeva hommikul Sindi raekoja juures.
Pidulik lipuheiskamine riigi sünnipäeva hommikul Sindi raekoja juures. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sindi raekoja juurde kogunes riigi sünnipäeva hommikul viis minutit enne kaheksat poolsada inimest, et oma silmaga näha riigilipu heiskamist ligi 20 meetri kõrgusesse linnamaja torni.

Trikoloori tõmbas masti ettevõtja Mihhail Škljar. Kõnelesid Sindi linnapea Marko Šorin ja kohaliku gümnaasiumi direktor Ain Keerup ning õpilane Kristella Kukk.

“Sindi raekoja tornis on maakonna kõrgeimal kohal lehviv riigilipp, vahetame seda kaks korda aastas, viimati 19. augustil, nüüd tegime seda pidulikult,” selgitas linnapea Šorin põhjust, miks linna 71. aastapäevaks 2009. aasta 1. mail heisatud ja maavanema korraldusega ööpäev läbi lehvimise loa saanud riigilipp uuesti heisata tuli.

Pidulikul sündmusel lugesid õpilased päevakohaseid katkeid Artur Alliksaare, Virve Osila ja Eneli Arusaare loomingust, kõlas flöödimuusika.

Pärast seda, kui sinimustvalge uus kangas 1937. aastal Sinti ehitatud tähtsaimale hoonele oli hommikutuulde lehvima tõmmatud, kogunesid abivalmis õpilased kooli, et minna sealt abistama kaaslinlasi, kellele kodumaa sünnipäeval majalipu väljapanemine raskusi tekitab.  
Sindi gümnaasiumi õpilaste ettevõtmise patroon on Pärnu maavanem Andres Metsoja, majalippude lehvima seadmise abistamine lähtus Koidula luuletusest “Meil aiaäärne tänavas” ja toimus kooli, linnavalitsuse ja Eesti lipu seltsi koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles