Tõstamaa vald tunnustas kahte tublit naist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa valla vapimärgi kavalerid on Sillametsa talu perenaine Milvi Rand (paremal) ja folkloorirühmade juhendaja Tiia Schär.
Tõstamaa valla vapimärgi kavalerid on Sillametsa talu perenaine Milvi Rand (paremal) ja folkloorirühmade juhendaja Tiia Schär. Foto: Toomas Mitt

Ligi 1500 elanikuga Tõstamaa vallal on kaunis tava väärtustada Eesti Vabariigi aastapäeval tublisid inimesi kõrgeima tunnustuse – valla vapimärgiga, mille tänavu pälvisid Tiia Schär ja Milvi Rand.

Kauaaegne muusikaõpetaja ja folkloorirühmade juhendaja Tiia Schär on kasvanud Tõstamaa vallas Pedaka külas. Algul oli ta naabervalla Varbla koolis muusika- ja kehalise kasvatuse õpetaja, seejärel 23 aastat Tõstamaa lasteaia kasvataja, hiljem kohalikus koolis õpetaja ning folkloorirühma Mikud-Mannid looja-juhendaja. “Parema käega teen tantsu, vasakuga laulu,” tavatses ta ise öelda, saates laululapsi esinema teleekraanile, tantsijaid konkurssidele ning laulu- ja tantsupidudele.

Koolitööst prii, juhendas Schär rahvamajas folkloorirühma Vokiratas, mis esines “Baltica” festivalilgi, ja aitab tütrel rahvatantsijate samme sättida.

Hobikuduja, aiapidaja, seene- ja marjahuviline, rahvakultuurile pühendunud naine loeb enda kuldmunadeks nelja lapselast, kellest kolm jõudnud kõrgkooli.

Pootsi külas sündinud, kasvanud ja koolis käinud ning müüjaks õppinud Milvi Rand peab kodukohas Sillametsa aiandustalu, toeks juba lapsedki, diplomeeritud põllumeestest pojad ja aedniku oskustega tütar. Laste arvates on ema väga sihikindel ja annab oma kogemustele tuginedes neile hüva nõu, kuid lubab alati neil endal katsetada, kuidas on parem.

Sillametsa talus kasvatatud köögivilja jätkub pakkumiseks kogu riigis. Perenaine unistab sajandeid näinud taluhoonete taastamisest ja iluaia rajamisest, et avada talupark-aianduskeskus.

Tõstamaa valla vapimärk tunnustab neid, kellel on teeneid majanduse, hariduse või kultuuri arendamisel, ja esildistest valib kavalerid välja vallavolikogu.

Vapimärgil on pärjaga piiratud vallavapi kujutis, tunnustusega kaasnevad tunnistus ja preemia. Aastast 1999 on vald oma tegusatele välja andnud 29 vapimärki tavakohaselt 24. veebruaril kontsertaktusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles