Kilingi-Nõmme õpilased loevad mõnuga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti lugemisühingu põhikooliõpilastele mõeldud allprojekti “Lugeda on mõnus” ühiskohtumisel Viljandis osalesid teiste seas Kilingi-Nõmme õpilased, üritus lõppes Kalju Komissarovi lavastatud noortemuusikali “Inetu” vaatamisega Ugalas.

Pärnumaad esindavate kilinginõmmelaste kõrval oli mõnusal lugemisel osalejaid pea- ja ülikoolilinnast, Rakkest, Tabasalust, Tõrvast, Viljandist.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi eesti keele õpetaja ja “Lugeda on mõnus” kooli projektijuht Mare Hallop märkis, et Anderseni “Inetu pardipoja” muinasjutust ainest saanud noortemuusikal jutustab tänapäevaselt ja hoogsalt sallivusest, isikupära ja oma mina säilitamisest, sõprusest ja armastusest.

Nii ongi inetu pardipoja teema päevakajaline, sest igal noorelgi võib olla kokkupuuteid inimestele või nähtustele pealiskaudse esmahinnangu andmise või otsuste tegemisega sisusse süüvimata.

Noortemuusikali osatäitjad olid Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid ja nende mängu- ning tantsulust paelus sihtrühma.

“Etenduse järel jäid projektilapsed saali, et kohtuda näidendi osatäitjatega,” mainis Hallop. “Vabas õhkkonnas vestluse lõppedes tänas lugemisühingu projektijuht Hele Kriisa tudengeid meeldiva esinemise eest.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles