Pärnus pääseb sõidueksamile ilma järjekorrata

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoregistrikeskuse kaameraga varustatud ja sõidueksami vastuvõtmiseks mõeldud sõiduauto.
Autoregistrikeskuse kaameraga varustatud ja sõidueksami vastuvõtmiseks mõeldud sõiduauto. Foto: Ants Liigus

Eesti riikliku autoregistrikeskuse (ARK) sõidueksamite järjekorrad on alates möödunud aasta sügisest stabiilselt langenud, Pärnus pääseb eksamile järjekorrata.


Jaanuari lõpuks on keskmine ootejärjekord sõidueksamile vähem kui poolteist nädalat, teatas ARKi avalike suhete osakond.



Järjekorrata pääseb sõidueksamile Jõhvis, Tartus, Viljandis, Jõgeval, Põlvas ja Pärnus. Mõnepäevase ootamise järel saab sõidueksamile Tallinnas, Võrus, Valgas ja Haapsalus. Enne eksamile ilmumist tuleb esmalt ennast eksamile registreerida.



Klient saab ise valida, millises maakonnas ta teooria- ja sõidueksamit sooritada soovib. Seda võimalust on kasutatud ja sellel on olnud positiivne mõju järjekordade ühtlustumisele.



Mugavamaks asjaajamiseks on kliendid üha enam hakanud kasutama ARKi e-teenuseid. Juhtimisõiguse ja juhilubade osas on populaarseim teenus interneti kaudu eksamitele registreerimine, mida kasutati möödunud aasta jooksul 7831 korral. Juhilubadega seotud muid toiminguid tehti selle ajavahemiku jooksul internetis 2445 korral.



ARKi e-teenuseid saab kasutada alates möödunud aasta juunist. Aktiveeritud on mitu e-posti kaudu saadetavat teavitust: teavitus juhiloa valmimisest ja kehtivuse lõppemisest, sõiduki tehnoülevaatuse lõppemisest jt.



Paberivaba ARK asub internetis aadressil

http://paberivaba.ark.ee.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles