Neli Pärnu muusikafestivali saab toetust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi.
Neeme Järvi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kultuuriministeerium toetab tänavu 36 muusikafestivali, Pärnust saab suurima toetuse, 15 000 eurot, rahvusvaheline Järvi suvefestival.

Pärnu 10. orelifestival saab 5000 eurot toetust, laste ja noorte muusikafestivali „Muusikamoos“ ning 11. rahvusvahelist Arbo Valdma klaverifestivali SUVEUNIversiteet toetab ministeerium 4000 euroga.

Kogu Eestis eraldatakse 36 muusikafestivalile kokku ligi 239 400 eurot. Programmist „Muusikafestivalid“ eraldati suurim summa, 30 000 eurot, rahvusvahelisele festivalile „Jazzkaar“. Võrreldes 2011. aastaga, on programmi maht kasvanud ligi kaks korda.

Kultuuriministeeriumi kaunite kunstide asekantsler Ragnar Siil toonitas, et programmi kasv on sõnum festivalide kui kultuurielu jaoks olulise formaadi väärtustamisest. „Programmist toetatakse seekord paljusid kõrgetasemelisi ja eriimelisi muusikafestivale. On eriti oluline, et programmi toel toimub muusikasündmusi Eestimaa eri paigus,“ märkis Siil.

Programmi eesmärk on eesti professionaalse helikunsti jaoks oluliste muusikafestivalide järjepidevuse ja arengu tagamine ning oma loomingu tutvustamise võimaluste avardamine eesti interpreetidele ja heliloojatele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles