Vene teater tutvustab vanemat poega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest.
Stseen lavastusest. Foto: Vene Teater

Tallinnas tegutsev Vene teater külastab pühapäeval Pärnu Endlat lavastusega „Vanem poeg”, mis on Aleksandr Vampilovi kuulsamaid näidendeid.

Räägib see tobedast ja naljakast inimesest, kes on tulvil armastust ja õrnust, kaastunnet ja soojust kõikide inimeste vastu. Keda on nii lihtne petta. Ja pärast oma pettuse pärast häbeneda.

Vampilov on üks vähestest nõukogude näitekirjanikest, kelle loomingule ei ole möödunud ajastu silmakirjalikkuse ja kahepalgelisuse pitser jälge jätnud.

Nagu Tšehhov, kelle poole Vampilov kogu oma lühikese loomeea jooksul vaatas, oli ta vaba pealetükkivast päevakajalisusest, tungides inimloomuse sügavamate kihtideni.

1980ndate kuulsas samanimelises filmis mängis peaosa unustamatu Jevgeni Leonov, hiilgasid Mihhail Bojarski ja Nikolai Karatšentsev. Hiljuti teatas Dustin Hoffmann, et tahaks mängida selle filmi uusversioonis, mis ameeriklastel kavas on.

Vene teatris on “Vanema poja” lavastanud Aleksandr Kladko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles