Jana Kask võttis karjääri oma kätesse

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Eesti otsib superstaari” teise hooaja võitja Jana Kask on koondanud enda ümber meeskonna, kellega koos ta loodab oma karjäärile uue hoo sisse saada.
“Eesti otsib superstaari” teise hooaja võitja Jana Kask on koondanud enda ümber meeskonna, kellega koos ta loodab oma karjäärile uue hoo sisse saada. Foto: Mirjam Veisner

Tele-show’ “Eesti otsib superstaari” teise hooaja võitja Jana Kase karjäär liigub pärast vahepealset seisakut taas ülesmäge, homme Pärnu klubis Bravo esinev lauljatar salvestab stuudios usinalt uusi lugusid.

Pärast saatesarja lõppu 2008. aastal alustas Kask tööd oma esimese albumiga koos Alar Kotkase tiimiga, kuid plaadi valmimine jäi segastel asjaoludel venima.

Peaaegu aasta hiljem katkestas Kask koostöö ja alustas muusikategemist koos Ivar Mustaga. Ühisest koostööst valmis 2009. aasta lõpus album “Face in the Mirror”.

Eelmise aasta lõpus sattus Kask järjekordsesse skandaali, kui läks tülli produtsent Tõnu Lindretiga, kellega koos salvestas neiu Lätis singli “Feel The Vibe”, mis kandideeris tänavu koguni Läti muusikaauhindade galaüritusel.

Artist peab leidma ise tee

Kask ütles Pärnu Postimehele antud intervjuus, et nüüdseks on ta segased ajad oma elus ületanud ja karjäär läheb taas ülesmäge.

“Kõik hakkas hästi minema sellest ajast, kui sain aru, et inimese elu on ainult tema enda käes ja mitte keegi teine, vaid tema ise vastutab oma saatuse eest,” ütles Kask. “Arvan, et tõeline artist peab kuulsuse tipuni jõudma ise, ta võib ise olla oma mänedžer, võib iseennast promoda ja oma karjääri ajada, sest kõik on võimalik. Kes siis veel paremini teab, mida sa oma karjäärilt ja loomingult tahad.”

Kase ütlust mööda on ta väga õnnelik, sest tema ümber on tiim, mis koosneb ainult sõpradest ja inimestest, keda ta austab ja armastab.

“Tõeline artist saab luua ja peab looma ise endale tee,” jätkas lauljatar. “Seda täiuslikum on tema imidž ja seda rikkalikum repertuaar. Olen kindel, et tuleb teha seda, mis sulle tõesti meeldib, ehk oma muusikat ja stiili. Siis oled omapärane isiksus. Mina olen iseseisva tööga väga rahul.”

Album ei ole enam mägede taga

Kask avaldas hiljuti singli ja video “Anno Domini”, mida ta peab väga massiivseks looks, mille kallal tegi kogu meeskond kõvasti tööd.

“Arvan, et “Anno Domini” alles hakkab elama,” ütles Kask. “Aga montaažis kulunud magamata ööd ei olnud niisama ja ma tahan öelda suur aitäh inimestele, kes mind selle video tegemisel aitasid.”

Samal ajal teeb lauljatar kõva tööd stuudios ja peagi on oodata raadiotesse järgmist singlit “See pole armastuslaul”, mille autor on Kask ise.

“Tahan teha maksimaalselt palju head muusikat Eesti jaoks,” lubas Kask. ““See pole armastuslaul” ilmub varsti-varsti, sõbrad teevad juba loo master’it ning loodetavasti saab seda raadiotest kuulda lähinädalatel. Loole on tulemas veel muusikavideo.”

Kask lubas, et uus singel läheb kuulajatele hinge ja see on melomaanide maiuspala.

“Lugu on väga ilusa meloodiaga ja loomulikult räägib armastusest,” kirjeldas lauljatar. “Kirjutasin laulu sõnu 2-7 hommikul ja pärast olin nii inspireeritud kogu sellest kirjutamise protsessist, et helistasin oma parimale sõbrale ja hakkasin talle sõnu ette lugema. Tema oli muidugi varahommikuse kõne pärast šokis, kuid ütles, et laul on fantastiline, ja isegi täiendas veidi teksti.”

Millal ilmub Jana Kase teine album, selle jättis lauljatar esialgu saladuseks.

“Abumi valmistamine on väga suur ja tõsine sündmus,” märkis Kask. “Anname välja kõik, mis plaanis, tuleb minu uus albumgi!”

Seniks ootab Kask pärnakaid laupäeval endale Bravosse kaasa elama, sest ta armastab publikut.

“Esinemisgraafik on nii tihe, et mõnikord ei jõua puhata,” avas ta. “On tulemas päevad, mil on kolm esinemist õhtu jooksul, kuid olen selleks valmis, sest kui olen laval, naudin seda nii väga, et unustan kõik muu elu lava taha. Armastan oma publikut! Annan neile oma emotsiooni, energia ja armastuse.”

Pärnus esitab Kask oma loomingu kõrval töötlusi maailma tuntud hittidest sellistelt artistidelt nagu Rihanna, David Guetta, Fergie jt. DJ-puldist soojendab ja jahutab artisti tantsuhittidega Ivo Ukris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles