Maavalitsus tähistab 20 aasta möödumist sotsiaaltöö korralduse algusest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavalitsus.
Pärnu maavalitsus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel reedel tähistatakse piduliku infoseminariga 20 aasta möödumist sotsiaalhoolekande valdkonna töö korraldamise algusest Pärnumaal.

17. märtsil 1992 loodi ühena esimestest Eestis Pärnu maavalitsuse sotsiaalabiosakond, mis hakkas koordineerima sotsiaaltöö ja  hoolekande korraldamist Pärnumaal.

„Hakkasime üles ehitama sotsiaalhoolekande süsteemi, mida polnud nõukogude perioodil olemaski. Et tollal polnud võimalust sotsiaaltööd õppida, organiseerisime valdade sotsiaaltöötajatele omalt poolt koolitusi,“ ütleb Pärnu maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Epp Klooster.

Seminaril tänatakse kauaaegseid kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajaid, kellest mitu veab rasket sotsiaalhoolekande vankrit taasiseseisvumise algusest saadik. 1992.aastast töötavad Pärnu maavalitsuse sotsiaalhoolekandeosakonnas haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Epp Klooster ja sotsiaalhoolekande peaspetsialist Helga Matvere.

Infoseminaril annavad sotsiaalministeeriumi töötajad ülevaate projektist ”Multiprobleemidega inimestele vajaduspõhiste teenuste pakkumine juhtumipõhise võrgustikutöö piloteerimise kaudu” ning uue perekonnaseaduse rakendamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles