Raju doonorluspäev Pärnus

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sportliku vabavõitluse liiga Raju initsiatiivil toimub homme Pärnus heategevuslik doonoripäev. Kel huvi verd loovutama minna, võiks end juba täna kirja panna.

Seekordne Raju doonoripäev on kolmas, kahel varasemal aastal toimus see Tallinnas ja Tartus, tänavu haarati sekka Pärnu. “Meil on sportlaste initsiatiivi üle väga hea meel,” märkis Pärnu veretalituse juhataja Alli Tiik.

“Raju doonoriks” on Eesti sportliku vabavõitluse liiga Raju, Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse, Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuse ja Pärnu haigla veretalituse ühine heategevusprojekt.

“Kuna võitlussporti teatakse Eestis pigem negatiivsete müütide kaudu, soovime kampaania käigus näidata inimestele, et võitlussportlased on tegelikult tavalised inimesed, kes on endale valinud harrastamiseks ühe põneva ja omapärase spordiala,” rääkis Raju doonoripäeva peakorraldaja Ott Tõnissaar.

Kel soov kampaanias osaleda, võiks end kirja panna veebilehel mma.ee/doonor ja seal näeb kohe, mis ajaks kui palju vabu kohti jäänud on. Pärnu Metsa tänava veretalituses 8–13 toimuvale üritusele saab registreeruda igaks tunniks kümme inimest.

Tavalisel päeval käib veretalituses kohal väga erinev arv inimesi. “Mõnel päeval kümme, teisel 40 inimest, aga väljasõitudel võib olla rohkem, näiteks Vändras on olnud isegi 100 doonorit päeva jooksul,” rääkis Tiik.

Präänikuks doonoripäeval käinute vahel loositakse välja Raju ürituste pileteid. Tõnissaar selgitas, et sportlik vabavõitlus ühendab endas poksi, maadlust ja juudot. Raju matšid toimuvad Eestis ainulaadses võrkaiaga piiratud puuris. Järgmine ettevõtmine on kuu aja pärast Tallinnas. Muu põneva seas toimub siis riigis esimene naiste profimatš, kus Eestit esindab Pärnu võitleja Helin Paara.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles