Eesti keel liidab ja sillutab teed sõprusele

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emakeelepäev Pärnu Vene gümnaasiumis.
Emakeelepäev Pärnu Vene gümnaasiumis. Foto: Erakogu

Emakeelepäeva tähistati  ka sel aastal Vene gümnaasiumis suurejoonelise eesti keele peoga. Kuuendat korda kogunes aulasse ühtekokku oma kooli õpilastega paarsada algklasside õpilast sõpruskoolidest Tallinnast, Tartust ja Kiviõlist, peale selle koolieelikute rühm lasteaiast Kelluke.  
 

Esimest korda korraldati 2.-4. klassi õpilastele Eesti-teemaline „Kuldvillak“, mis tekitas rohkelt elevust ja võistlusmomente. Mängujuhtidena astusid üles 12.a klassi õpilased, kes olid saanud eesti keele õpetajatelt vastava väljaõppe ja tulid  oma ülesannetega edukalt toime.

Ühiskontsert algas  päevakohaselt K. J. Petersoni oodiga „Kuu“. Õpetaja Luule Kustassoo 1. ja 5. klassi rahvatantsurühmad esinesid eesti rahvatantsudega, õpetaja Roza Felli väikesed näitlejad 3.b klassist olid aga selgeks õppinud toreda lühinäidendi. Sekka esinesid laulude-tantsudega kõik külalised. Esinemisnumbrite vahele mängiti eesti rahvamänge ja  tantsiti ühistantse.

Peo lõppedes tänasid Vene gümnaasiumi eesti keele õpetajad nii külalisi kui ka oma kooli tublisid esinejaid. Küsimusele, kas soovitakse kohtuda aasta pärast järgmisel emakeelepäeval, vastas saalitäis lapsi kõlavalt „Jaa!“
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles