Noormehed peksid Pärnus puruks paarikümne auto peeglid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus ranna rajoonis lõhuti täna öösel vähemalt 18 sõiduauto küljepeeglid.
Pärnus ranna rajoonis lõhuti täna öösel vähemalt 18 sõiduauto küljepeeglid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna öösel lõhuti Pärnus ranna rajoonis ligi kahekümnel tänavale pargitud autol küljepeegel. Politsei pidas kinni 17aastase noormehe, teada on teinegi niisama vana kahtlustatav.

Peeglite purustajad tegutsesid Suur-Posti, Tulbi, Karusselli ja Nikolai tänaval südaöö paiku, lõhkudes ridamisi teele jäänud autodel sõiduteepoolseid küljepeegleid.

Lääne prefektuuri juhtimiskeskus sai vahetult pärast keskööd teate ühelt autoomanikult, kes sattus peale selle, kui kaks noormeest lõhkusid parkivate sõidukite küljepeegleid. Tähelepanelik teataja kirjeldas noorukeid ja seda, kus suunas vandaalitsejad lahkusid.

Politsei asus kirjeldatud noorukeid öises Pärnus otsima ja paari tunni möödudes tabatigi üks lõhkumises osalenutest. Kuna nooruk oli joobes, toimetati ta politseijaoskonda kainenema. Politseile on teada teinegi peeglitelõhkuja, mõlemad nad on peagi täisealiseks saavad noormehed.

Seni on politseile teada 18 juhtumit, konkreetseid avaldusi autoomanikelt on saabunud kümmekond. Teadaolevalt on lõhkumised toime pandud südaöö paiku ja seda ranna piirkonna tänavatel. Küljepeeglite vargusi seejuures täheldatud ei ole. Teada pole ka täpsed kahjusummad.

Politsei algatas rüüstetöö uurimiseks väärteomenetluse, mis võib muutuda kriminaalmenetluseks, kui selgub, et lõhkumisega on tekitatud kahju rohkem kui 2000 euro eest.

Politseil on palve, et kõik autoomanikud, kes avastavad, et nende auto küljepeegleid või muid osi on lõhutud, sellest politseile teada annaksid. Avaldust tehes on menetlust kiirendavaks asjaoluks see, kui omanik on kindlaks teinud sõidukile tekitatud kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles