Emakeelenädal Raeküla lasteaias

, Raeküla lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emakeelenädal Pärnu Raeküla lasteaias.
Emakeelenädal Pärnu Raeküla lasteaias. Foto: Erakogu

14. märtsil tähistatakse Eestis emakeelepäeva. Iga-aastasel emakeelepäeval, kus pööratakse suuremat rõhku keelele, milles me räägime, kirjutame ja mõtleme, toimub Raeküla lasteaias mõndagi huvitavat.

Emakeelenädala tähistamist alustati juba esmaspäeval, 13. veebruaril. Teemaks oli meie kaunis emakeel, ent tee selle parema mõistmiseni läbiti lausa linnutiivul.

Tol päeval külastas Raeküla lasteaia kooliminejaid lapsi Selma Pilli. Autor, kes on värsivormis kirjutanud ja illustreerinud lasteraamatu „Minu armas hanepere“. Õpetajad olid  lastele eelnevalt sellest raamatust lugusid jutustanud. Andekas daam vestles lastele raamatu saamisloost. Üheskoos prooviti raamatu peategelaste – hanede – joonistamist. Lapsed esitasid Selma Pillile palju küsimusi ja lasteaed tänas külalist laste valmistatud piltidega. Tänutäheks sai iga laps autori autogrammiga raamatu.

Õpetajad Tiiu Kattai ja Tiiu Nasari viisid emakeelepäeval läbi ürituse lastele. Raeküla lasteaias on igal rühmal ühe üldtuntud linnu rahvapärane nimetus. Sellest tulenevalt tutvusid lapsed rahvalike mõistatuste ja tõekspidamiste kaudu Värvukeste, Sirtsukeste, Siisikeste, Siidisabade, Kulla- ja Õnnelindudega. Saalis näidati lindudest slaide ja iga rühm esitas luuletusi oma rühma linnust. Kõik said kaasa teadmise, et just nende rühma lind on eesti keeles armastatud, austatud ja tema laul on kõige kõlavam.

Lõpetuseks jäid kõlama Andrese ja Andrease esitatud luuleread „Ema on emakeel; isa on isamaa; ja see ongi kogu maailm …“ Need väljendasid emakeelepäeva tegelikku tähendust – austust ja lugupidamist emakeele vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles