Rahvusarhiivi teabepäev Pärnus

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Teisipäeval, 10. veebruaril kell 14 korraldab rahvusarhiiv arhiivikasutaja teabepäeva Pärnu keskraamatukogus (Akadeemia 3).


Rahvusarhiiv on juba aastaid võimaldanud veebipõhist arhiivikasutust kui varasemast kiiremat ja mugavamat teabeni jõudmise viisi, väljumata kodunt või kontorist. Pärnu kohtumise eesmärk on levitada senisest selgemat ja just pärnakat ning Pärnu piirkonda puudutavat teadmist arhiivi tehtust ja lähitulevikku plaanitavast.



Teabepäeva avavad Pärnu keskraamatukogu direktor Saima Andla ja riigiarhivaar Priit Pirsko. Arhiivikasutuse suundadest räägib ajalooarhiivi direktor Indrek Kuuben, arhiiviteenuseid Pärnus tutvustab ajalooarhiivi kasutusosakonna juhataja Tõnis Türna. Päeva lõpetab arutelu.



Teabepäevast oodatakse osa saama praegusi ja tulevasi arhiivikasutajaid: inimesi, kes huvituvad oma perekonna loost või kodukoha minevikust, õpilasi ja tudengeid, kes vajavad kas lisa- või alternatiivseid allikaid kooli- ja kursusetöö tarvis, ajakirjanikke, kelle artikkel nõuab allikalist ehk seniavaldamata tuge, või mis tahes uurimistööga tegelejaid.



Pärast Pärnu maa-arhiivi sulgemist on rahvusarhiiv pakkunud uurijatele arhiivimaterjalide kauglaenutust, mille ettevalmistuseks korraldataksegi raamatukogus teabepäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles