Pärnu arhitektuuripärl laguneb

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannahoone teise korruse rõdu tugipostidest on mitu halvas seisukorras. Olukorda hinnanud arhitektid kahtlustavad konstruktsioonides toimunud nihet.
Rannahoone teise korruse rõdu tugipostidest on mitu halvas seisukorras. Olukorda hinnanud arhitektid kahtlustavad konstruktsioonides toimunud nihet. Foto: Ants Liigus

Pärnu arhitektuuripärli, 1939. aastal valminud Rannakohviku tugipostidelt on betoon maha pudenenud ja paljastunud on roostetav armatuur. Rannakohvikule on seatud hoonestusõigus ärimees Rein Kilgile kuuluva äriühingu Transcom Vara kasuks.

Rannakohviku, mis kunagi kandis Rannahoone nime ja on praegu tuntud kui Sunset Club, projekteeris kuulus arhitekt Olev Siinmaa. Tegemist on funktsionalismi parima näitega Eestis, hoone kuulub DOCOMOMO ehk 20. sajandi arhitektuuri dokumenteerimise ja kaitsega tegeleva ülemaailmse organisatsiooni nimekirja ning on mõistagi ehitismälestis. Raudbetoonpostidelt on betoon pudenenud alles hiljuti, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pärnu EKE Projekti inseneri Arvo Lensmenti sõnul on olukord üsna hull ning midagi tuleks kohe ette võtta.

Hoone omanik ehk Pärnu linn on juhtunust teadlik. Esimene samm on kohtuda hoonestusõiguse omaniku Rein Kilgiga, sest seaduse järgi lähevad mälestise omaniku kohustused üle hoonestusõiguse omanikule.

Rein Kilk lubas asja  kommenteerida pärast seda, kui on postidele pilgu heitnud. Kilk lisas, et kahtlemata vajab vana maja hoolt ja kõik tehakse korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles