Jääle minejaid manitsetakse ettevaatusele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sadamas on jõgi juba jäävaba.
Pärnu sadamas on jõgi juba jäävaba. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Päästekeskus ja piirivalve manitsevad kalastajaid nii jõe- kui merejääl ettevaatlikkusele. Pärnu jõele pole kalastajatel enam kuigi lihtne pääseda, sest jää on kaldast lahti.
 

Sellegipoolest oli eile jõel mitukümmend sikutimeest ja nii mõnigi arvab, et väike vettekukkumine ei tee midagi, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kohti, kust jalgu põlvini märjaks tegemata jääle pääseb, veel leidub. Mõnes paigas on abi puudest, teisal plankudest. Kolmandas kohas tuleb lihtsalt julgus proovile panna. Muidugi pole märjakssaamine kalajahtijatele miski hirmutav kogemus. Minnakse koju, kuivatakse ära ja ollakse järgmisel päeval taas platsis.

Seaduse järgi vastutavad päästetööde eest siseveekogudel päästekeskused, merel aga piirivalve. Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo peaspetsialist Kiira Udu tõdes, et jää on juba ohtlik.

"Pealtnäha võib tunduda, et jää on veel tugev küll. Aga näha on, et kaldad on täitsa lahti juba, ja tegelikult kaldalt jää paksust ja tugevust hinnata on praegu väga keeruline, sest päike soojendab seda. Ja jää hakkab tegelikult sulama altpoolt, mitte pealtpoolt," selgitas Kiira Udu.

Lastele on jäälagunemise aeg samuti väga ohtlik ja vanemad peavad neil silma peal hoidma, rõhutas peaspetsialist.

Piirivalvel on merejääl kalastajatega olnud muret omajagu.

Piirivalve saadab peatselt maavanemale palve kehtestada 26. märtsist piirang merejääl liikumiseks alates B-kategooria sõidukitest ja 30. märtsist üldise liikumiskeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles