Parim noor viiuldaja õpib Pärnu muusikakoolis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleriigilisel konkursil “Parim noor instrumentalist 2012” oli edukaim pärnakas Triin Veissmann, kes oli oma vanuseastmes Eesti parim viiuldaja ja astub üles 1. aprillil Tallinna Mustpeade majas konkursi lõppkontserdil.

Pärnu muusikakooli õpilane Triin Veissmann pälvis üleeile Tallinnas lõppenud finaalvõistlusel esikoha esimeses vanuseastmes, tema õpetaja on Maire Varma ja klaverisaatja Maarja Talts.

Pärnu muusikakooli õpilased võitsid teisigi auhinnalisi kohti. Nii sai Martin Mänd tšellistide kolmandas vanuseastmes diplomi, tema õpetaja on Heli Sommer ja klaverisaatja Maarja Talts.

Kandleõpilastest saavutas Triin Schneider neljandas vanuserühmas teise koha ja Marliis Miilimäe teises vanuserühmas kolmanda koha.

Pärnu muusikakooli vilistlane, nüüdne Kunstide maja õpilane Kristina Põldma naasis neljanda vanuserühma kolmanda kohaga. Kandleõpilaste õpetaja on Tiit Erm.

„Õpilaste töö ja andekuse kõrval tuleb kõrgelt hinnata pedagoogide väga professionaalset tööd õppeprotsessi õiges suunamises ja oskuslikul kava valikul,“ tunnustas Pärnu muusikakooli direktor Karin Veissmann nii õpilasi kui õpetajaid.

Sel aastal olid võistlustules keelpilli-, akordioni- ja löökpilliõpilased. Eesti muusikakoolide liitu kuulub 82 muusikakooli, peale nende olid võistlejate hulgas huvimajade, Tallinna muusikakeskkooli, H. Elleri nimelise muusikakooli ja G. Otsa nimelise muusikakooli eelõppe õpilased.

Konkursi “Parim noor instrumentalist 2012” võidukarika saab 1. aprillil Tallinna Mustpeade majas toimuval lõppkontserdil teiste seas Triin Veissmann ja tema esinemist saab kontserdil samuti kuulata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles