Spordihallis vibutatakse Euroopa kulla nimel

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vibulaskmises pole oluline, oled sa blond või brünett, noor või vana, jõukas või kehvik. Tähtis on vaid üks - nool noole järel märklaua südamikku läkitada.
Vibulaskmises pole oluline, oled sa blond või brünett, noor või vana, jõukas või kehvik. Tähtis on vaid üks - nool noole järel märklaua südamikku läkitada. Foto: Urmas Luik

Eile alustas 204 vibulaskjat 15 riigist Pärnu spordihallis võistlemist Euroopa meistri medalite eest. Laupäeva pärastlõunal pärgamisega lõppeval tiitlivõistlusel üritavad märklaua valget südamikku tabada mõlemast soost laskurid algkoolilastest pensionärideni.

Madinal lendavad nooled märklehtedesse (laskjad võivad valida kahes mõõdus märklehe vahel!) nii tavalistelt sportvibudelt, sihikuta sportvibudelt ehk vaistuvibudelt, pikkvibudelt ehk niinimetatud Robin Hoodi vibudelt ja plokkvibudelt ehk optiliste sihikute ja muude kõikvõimalike lubatud lisadega relvadelt. Viimasena nimetatud on uskumatult täpsed.

“20 jardilt on võimalik kolme päevaga koguda maksimaalselt 300 silma ja ma ei imesta, kui laupäeva õhtuks on meil maksimaalseid viis-kuus ja paremusjärjestuse selgitamiseks tuleb vaadata, kel rohkem tsentrumile lähemale saadetud nooli,” rääkis võistluse peakohtunik, omal ajal tippvibulaskur olnud Siim Talmar.

Võistlus toimub Euroopa maastikuvibuliidu egiidi all, korraldaja on Eesti maastikuvibuliit. Ei saa jätta mainimata, et märkimisväärne osa Euroopas valmistatavatest pikkvibudest tuleb kauaaegse maineka vibukeskuse Pärnu firmast Falco.

EMi üks väärikamaid osalejaid on pikkvibu laskev soomlane Tapani Säilä. Sügisel 75seks saanud Espoo mees on eestlaste vana tuttav, tänuvõla tasumiseks tehti talle Falcos juubelikingina eriliste kaunistustega vibu.

“1999. aastal tuli Tapani meeste klassis Euroopa meistriks ja me kuulsime alles hiljem, et meie tehtud vibuga,” rääkis Talmar. “Seejärel hakkas ta Eestis käima ja meid pikkvibu teemal igati õpetama. 2003. aastal liitusime Euroopa maastikuvibuliiduga ja võistlesime esimest korda Soomes, 2005ndal korraldasime juba ise Euroopa meistrivõistlused.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles