Surnumeres hõljumist võib nüüd Pärnus kogeda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
33protsendilise soola- ja mineraalainete sisaldusega vees võib pinnal hõljuda.
33protsendilise soola- ja mineraalainete sisaldusega vees võib pinnal hõljuda. Foto: Ants Liigus

Taastusravikeskus Estonia tõi Eesti turule teenuse, mille lähim analoog jääb Londoni lähedale. Surnumere sooladega rikastatud basseini raviomadused on samasugused nagu Iisraelis asuval soolajärvel.

Neile, kes Surnumeres pole käinud, jääb esmalt meelde omapärane veepinnal hõljumise efekt. 33protsendise soola- ja mineraalainete sisaldusega basseinis püsib inimene vaevata veepinnal, veidi harjutamist nõuab jalgade põhja tagasisaamine.

Noorendab nahka

Soolane bassein on hea ainevahetusele ja nahale, seda ei soovitata kõrge vererõhuga inimestele ega alla 15aastastele lastele. Suhu ega silma ei tasu soolast vett lasta, samuti pole hea basseini minna äsja raseerituna või nahakriimustustega.

Soovituslik basseinis olemise aeg on 15–25 minutit, kahetunnise külastusaja jooksul võib vahepeal auru- ja leilisaunas käia ning suuremas basseinis supelda.

Estonia peaarsti Hele Toropi teatel on Surnumeres 26 mineraalainet, millest 12 mujal puuduvad. Magneesiumi- ja broomirikas vesi noorendab nahka, leevendab liigese-, lihasepõletikke, soodustab vereringet, aitab stressi, unehäirete ja ärvevuse vastu.

Tammsaare puiestee äärde jäävas Estonia valges majas on nii vanadest füsioteraapiakabinettidest ümber ehitatud naharavikeskus kui veekeskuse uuendamisel tekkinud Surnumere keskus.

Kahe vanniga, valgusravi ja massaaži pakkuv naharavikeskus on mõeldud rohkem raviks, Surnumere keskus lõõgastuseks. Enne uute võimalustega tutvumist tasub Estonia kodulehel hinnakirja ning külastaja meelespeaga tutvuda.

Linnaettevõte suudab üllatada

Estonia juhataja Cardo Remmeli andmetel maksis valge maja uuendamine 200 000 – 300 000 eurot. “Näeme oma plaanides, et mõne aasta pärast saaks siin taas kohtuda. Siin oleksid riietusruumid, aeroobika, vitamiinibaar ja veekeskus,” ütles ta Surnumere keskust avades.

Usutluses Pärnu Postimehele ei soovinud Remmel ettevõtte plaane täpsustada, öeldes, et otsuseid pole veel langetatud. “Tahame kõiki maju arendada,” lausus ta.

Remmeli jutu järgi kavatseb Estonia sel ja järgmisel aastal keskenduda linnale dividendide maksmisele ja alustada suuremate investeeringutega aastast 2014. Madalseisust on ettevõte üle saanud, termid vett läbi ei lase ja pärast jaanipäeva tuleb need kuuks ajaks üksnes põhjaplaatide kinnitamiseks ja muudeks väiksemateks töödeks sulgeda.

“Kartsime hullemat. Ehitaja on lubanud suvise remondi omal kulul teha,” rääkis Remmel.

Surnumere keskuse avamisel võis kuulda üksnes kiidusõnu. Pärast Eesti kõige moodsamate ja maitsekamate termide avamist on ettevõte suutnud üllatada omanäolise veekeskusega, mis meelitab turiste ja avardab pärnakate vaba aja veetmise võimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles