Lõbunaisi majutanud motelliomanik pääses kohtuasjast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut. Foto on illustreeriv
Prostituut. Foto on illustreeriv Foto: SCANPIX

Prostituutidele ruumide rentimise eest kriminaalsüüdistuse saanud Pärnu motelliomanik pääses kohtuasjast, sest prokurör ja kohus pidasid võimalikuks lõpetada menetlus otstarbekuse kaalutlusel.


Prokurör tegi kohtule taotluse menetlus lõpetada, sest tegemist oli teise astme kuriteoga, süüdistatava süü ei olnud suur ja süüdistatav oli nõus võtma endale kohustuse tasuda menetluse lõpetamise korral riigituludesse 15 000 krooni. Pärnu maakohus oli prokuröri seisukohtadega päri ja lõpetaski menetluse otstarbekuse kaalutlusel.



Politsei alustas 1959. aastal sündinud Aivari suhtes kriminaaluurimist juba 2003. aasta augustis, kui korrakaitsjateni jõudsid kuuldused, et Pärnus mehele kuuluvas motellis tegutsevad lõbutüdrukud.



Politsei selgitas eeluurimisel, et Aivar oli alates 2002. aasta oktoobrist majutanud oma motelli veidi alla kümne naise, kes pakkusid seal seksiteenuseid. Uurijad ei leidnud tõendeid selle kohta, et Aivar oleks otseselt lõbunaisi tööle värvanud, küll leidis kinnitust, et ta teadis naiste tegevusest.



Mees ise vaidles uurijatele vastu ja kinnitas, et pole teadlikult prostitutsiooni võimaldanud. Sellele vaatamata esitas Lääne ringkonnaprokuratuur mehele eeluurimise lõppedes süüdistuse ebaseadusliku tegevuse võimaldamises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmise korral ette kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles