4H pidas Paikusel teatripäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa 4H teatripäev Paikuse põhikoolis.
Pärnumaa 4H teatripäev Paikuse põhikoolis. Foto: Erakogu

Noorteühing Eesti 4H Pärnumaa piirkond tähistas teatrikuud kevadvaheaja lõpus teatripäevaga Paikuse põhikoolis.

Kahepäevase ettevõtmise 22.-23. märtsil korraldas 4H  juhendaja Riina Kappak. Õhtu alguses kogunesid noored saali, et alustada teatriviktoriiniga, mille olid koostanud Paikuse kooli klubi Trampjalad liikmed. Enne viktoriini tuli teise korruse fuajees teatriteemaliste materjalidega tutvuda. Kes materjali korralikult lugenud oli, sai viktoriiniga kenasti hakkama.

Kui viktoriini tublimad klubist Kärmed Tootsikad autasustatud, jätkus 4H tegevliikmete koolitus. Piirkonnajuht Inga Raudsepp tutvustas noortele 4H ajalugu, struktuuri, klubide tööd. seejärel jätkus teadmiste kontroll, kus vaadati, mis jutust meelde jäi. Parimateks osutusid klubid Kärmed Tootsikad, Rimkad, Trampjalad ja Me Gusta.

Nüüd oli aeg õnneratast keerutada. See tõi palju elevust , sest kõigil oli ju soov võita.

Õhtu jätkus iga klubi teatrietteastega. Kärmed Tootsikad esitasid lavastuse „Sassiläinud kohalik elu“, klubi Kaelase Kaarnad tõi lavale nukuetenduse „Tare-tareke“, Häädemeeste klubi E.A.S. esitas omaloomingulise lavastuse karuelust. Klubi Rimkad tõi lavale tantsulise etteaste, Paikuse klubi Ühikarotid etenduse „Siili keedupott“ ja klubi Me Gusta esitas humoorika etenduse operatsioonist ja haiglaelust.

Jõuti laulda karaoket, mis osutus suureks rahvalemmikuks. Lõpuks valiti välja parimad lauljad. Kõik koos mängisid veel teatribingot ja loomulikult ei puudunud õhtust disko ja tantsumaraton.

Teine päev algas noorte organiseeritud mängudega, kus mängujuhi rollis oli Pärnumaa noortejuhatuse sekretär Heleri All. Noored õppisid tutvumismängude käigus selgeks üksteise nimed.

Taas oli võimalus osaleda koolitusel „Nip“ – noore isiklik projekt. Kui teoreetilised teadmised olid omandatud, alustasid noored klubi Rimkad juhendaja Grete Tomsoni käe all kahe nipi meisterdamist. Esimesena valmis kaunis pühademuna ja teiseks pisteti tippsibul mulda, et vaadelda hiljem juba kodus selle kasvamist.

Enne laagri lõppu mindi koos spordisaali, et harjutada rätipalli mängimist – suvel ju tulemas suurlaager, kus alati rätipallis võisteldud.

Pärnumaa 4H saab kokku taas 20. aprillil Pärnu vabakoolis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles