Pärnu korteriühistud valmistuvad renoveerimiseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja välisseina soojustamine. Foto on illustreeriv.
Maja välisseina soojustamine. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Homme õhtul koguneb ligi 50 Pärnu korteriühistu esimeest, et tutvuda võimalustega, kuidas tagada energiasääst väikesemahulise renoveerimise abil.

AS Vennad-Dahl Pärnu esinduse juhataja Meelis Milistveri sõnul näitab igapäevane praktika, et targalt tegutsedes on väikesemahulise renoveerimise abilgi võimalik saavutada kommunaalkuludes arvestatav kokkuhoid.

„Riiklikul tasemel juhitakse palju tähelepanu kortermajade terviklikule renoveerimisele, mis on iseenesest õige. Praktika näitab aga, et tihti ei ole kogu maja korda tegemine võimalik, kuid väiksemate tehnosüsteemide parandustööde tegemine siiski vajalik. Soovime julgustada kohalike korteriühistute esimehi neid töid ette võtma, tutvustades tänapäevaseid võimalusi ja lahendusi,“ lausus Milistver. „Mul on väga hea meel, et korteriühistud on kinnitanud oma aktiivse registreerimisega selle teema aktuaalsust,“ lisas Milistver.

Infoõhtu ettekanded keskenduvad peamiselt keskküttesüsteemi korrastamisele ja hea sisekliima tagamisele pärast renoveerimistöid. Ülevaate saab muuseas ühetorusüsteemi renoveerimisvõimalustest, radiaatori termostaatide kasutamisest, küttesüsteemi tasakaalustamisest, radiaatorite ja torusüsteemide tehnilistest erinevustest ja sobivusest küttesüsteemi. Räägitakse veel soojustamisest ja isoleerimisest kortermajas.

„Oleme kogu ürituse teraviku suunanud just praktilisele poolele, reaalsetele tulemustele teiste korteriühistute näitel. Soovime KÜ esimehe ja ehitaja teineteisele lähemale tuua, et võimalikult varakult tekiks teineteisemõistmine, mis loob eeldused koostöö sujumiseks,“ sõnas Milistver.

Infoõhtu lektoriteks on teiste hulgas Marko Moring (Danfoss AS, müügijuht), Jürgen Pukk (Saint-Gobain Ehitustooted AS, müügiesindaja), Andrus Sabiin (AS Vennad-Dahl, projektijuht), Toomas Rähmonen (Termopilt OÜ, juhataja) ja Imre Baumann (Targa Maja Lahendused OÜ, tehnikajuht).

Korteriühistute esimehed kogunevad homme kell 18 Strand SPA & Konverentsihotelli Palanga saalis. Huvilistel on veel võimalik üritusele registreerida, täpsema info leiab internetis www.dahl.ee/korteriyhistu.

AS Vennad-Dahl on varem korraldanud infoõhtud Viljandi ja Tartu korteriühistutele. Osavõtt oli mõlemas linnas väga aktiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles